BIST 9.140
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.326,58
HABER /  DÜNYA

Mali'de iki Fransız gazeteci öldürüldü

Cumhurbaşkanı Hollande, iki Fransız gazeteciye yapılan saldırıyı nefretle kınadı.

Abone ol

Ghislaine Dupont ve Claude Verion isimli iki Fransız gazeteci Kidal şehrinde kimliği belirsiz silahlı kişiler tarafından kaçırılarak öldürüldü.

Mali’nin kuzeyindeki Kidal bölgesinde iki Fransız gazeteci öldürülmüş olarak bulundu. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Fransız gazetecilere yönelik eylemi, nefretle kınadı.

Fransa Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Radio France Internationale (RFI) için çalışan Claude Verlon ve Ghislaine Dupont isimli iki gazetecinin silahlı bir grup tarafından kaçırıldığı ve daha sonra öldürülmüş olarak bulundukları belirtildi.

Konuya ilişkin bilgi veren bir kaynağın, gazetecilerin Azawad Ulusal Kurtuluş Hareketi (PMNLA, Tuareg isyanı) örgütünün bir temsilcisi ile röportaj yapmaya gittiği ve bu sırada kaçırıldıklarını söylediği ifade edildi.

Saldırı haberinin duyulmasından sonra Elysee Sarayı’ndan yapılan açıklamada ise Cumhurbaşkanı Hollande’ın gazetecilere yönelik silahlı eylemi nefretle kınadığı bildirildi.

Hollande’ın cinayetlere ilişkin Mali ve Birleşmiş Milletler temsilcileriyle pazar günü sabahı bir araya gelerek bilgi alacağı duyuruldu.