BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Malezya: İki günde ikinci göçmen teknesi battı

Malezya'da iki gün içinde, Endonezyalı göçmenleri taşıyan ikinci bir tekne daha battı. Yetkililer dokuz kişinin kayıp olduğunu açıkladı. Dün batan teknede 10 kişi yaşamını yitirmiş 25 kişi de kaybolmuştu.

Abone ol

Malezya'da iki gün içinde, Endonezyalı göçmenleri taşıyan ikinci bir tekne daha battı. Yetkililer dokuz kişinin kayıp olduğunu açıkladı.

Çarşamba günü batan teknede 10 kişi yaşamını yitirmiş 25 kişi de kaybolmuştu. Bu tekneden kurtarılan göçmenler, ülkelerin yasaları gereği tutuklanmıştı.

Teknedeki göçmenlerin, Ramazan ayı için ülkelerine dönmekte oldukları belirtildi.

Malezya Denizcilik Dairesi yetkilisi Muhammed Zuhri, ikinci teknenin, başkent Kuala Lumpur'un dışındaki Sepang kasabası açıklarında Perşembe sabahı battığını belirtti.

Zuhri, bu tekneden, dördü kadın 18 kişinin, yakındaki bir ticarî gemi tarafından kurtarıldığını söyledi.

Batan göçmen teknesinin Endonezya'nın Sumatra adasına gitmekte olduğu düşünülüyor.

Kaçak işçiler

Çarşamba günü batan ilk tekneyle ilgili soruşturmayı sürdüren yetkililer, ahşap teknenin batış nedenini araştırıyor. Kurtulan göçmenler, verdikleri ifadelerde, teknenin su almaya başladığı söylemişlerdi. Yetkililer, teknenin bir başka cisme çarpmış olma ihtimali üzerinde duruyor.

Malezya Deniz Güvenliği Kurumu'ndan Muhammed Hambali Yakup, kötü hava koşullarının durumu güçleştirdiğini, buna rağmen arama kurtarma çalışmalarına devam edeceklerini açıkladı.

Yakup, teknenin sahile yakın bir noktada batmasının, göçmenlerin yüzerek kurtulmuş olabilecekleri umudunu arttırdığını ifade etti.

Pek çok Endonezyalı işçi, kaçak olarak Malezya'da farklı sektörlerde çalışıyor ve iki ülke arasında sert hava ve deniz koşullarında, derme çatma teknelerle seyahat ederek yaşamlarını tehlikeye atıyor.