BIST 10.644
DOLAR 32,11
EURO 35,05
ALTIN 2.524,52
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Malatya'da kentsel dönüşüm için 13 bin konut

Malatya’da Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 13 bin konut yapılacağı belirtilirken, şu ana kadar bin 250 evin yıkıldığı bildirildi.

Abone ol

Malatya Belediyesi tarafından yürütülen Beydağı Yamaçları Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 3 bin 267 konutun ihale tarihleri TOKİ tarafından açıklandı.

Konuyla ilgili olarak Malatya Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Türkiye'nin en büyük projelerinden biri olan Malatya Kentsel Dönüşüm Projesi, bir bütün olarak planlanarak, 4 etaba bölündü. Toplamda 13 bin konutun yapılacağı Malatya Kentsel Dönüşüm Projesinin I. ve II. etaplarında uygulama çalışmalarına başlanarak, bu bölgelerdeki bin250 gecekondunun yıkımı yapıldı.

Kentsel Dönüşüm Projesi'nde İnşaat ihalesi ile ilgili süreçte, Belediye Başkanımız Ahmet Çakır tarafından ihalenin biran önce yapılması ve özellikle bölgedeki hak sahiplerinin mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla yoğun bir gayret gösterildi. Belediye Başkanımız ve Milletvekillerimizin birlikte sürdürdükleri ısrarlı girişimler sonucunda TOKİ tarafından I. Etabın tamamı ile II. Etabın bir kısmında 3 bin 267 Konut, 2 adet okul, 2 adet cami, aile sağlık merkezi, çevre düzenleme ve alt Yapı çalışmalarının ihale tarihleri belirlenmiş oldu.

Buna göre; Malatya Beydağı 1. Bölge 540 adet Konut, 16 derslikli Lise ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı işi'nin ihalesi 19 Ağustos 2013 tarihinde saat 14:00'da yapılacaktır. Malatya Beydağı 2. Bölge 531 adet konut ve 1 adet Camii İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi'nin ihalesi 20 Ağustos 2013 tarihinde saat 14:00'da yapılacaktır. Malatya Beydağı 3. Bölge 796 adet konut, 1'er Adet 16 Derslikli İlköğretim Okulu, Aile Sağlık merkezi ve Camii İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi'nin ihalesi 20 Ağustos 2013 tarihinde saat 14:30'da yapılacaktır. Malatya Beydağı 4. Bölge 491 adet Konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi'nin ihalesi 21 Ağustos 2013 tarihinde saat 14:00'da yapılacaktır. Malatya Beydağı 5. Bölge 909 adet konut ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi'nin ihalesi 19 Ağustos 2013 tarihinde saat 14:30 da yapılacaktır."

Konuyla ilgili olarak Ankara'da bulunan Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise sürecin uzaması nedeniyle özellikle hak sahiplerinin gerçekten mağduriyet yaşadıklarının farkında olduklarını ve çözümü için gayret gösterdiklerini belirterek, "Belediyemiz tarafından hak sahiplerinin mağdur olmamaları için kendilerine Kira yardımı yapılmaya başlandı ve bugüne kadar toplamda 6 milyon lira Kira yardımı yapıldı. Ayrıca, önümüzdeki Temmuz ayı Meclis Toplantısı'nda bu yardım miktarını biraz daha artıracağız" dedi.

Başkan Çakır, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Malatya Belediyesi olarak ihalelerin biran önce yapılması için yoğun bir gayret içerisindeydik. Bu gayretlerimizin sonucunda da TOKİ tarafından 3 bin 267 konut için 5 ayrı ihale düzenlenmesine karar verildi ve tarihleri belirlendi. Bu süreçte bizlerden destek ve katkılarını esirgemeyen başta Başbakanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan olmak üzere Çevre Şehircilik Bakanımız Sayın Erdoğan Bayraktar'a, TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel ve Milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Malatya'mıza hayırlı olsun.

Kaynak: mynet.com