BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.470,96
HABER /  EKONOMİ

Malatya'da fuar heyecanı

4. Malatya Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Fuarı'na 59'u Malatya'dan, 31'i de şehir dışından olmak üzere 90 firmanın katılacağını bildirdi.

Abone ol

Malatya Belediyesi Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü Murat Nalçacı, 1-4 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek 4. Malatya Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Fuarı'na 59'u Malatya'dan, 31'i de şehir dışından olmak üzere 90 firmanın katılacağını bildirdi.

Murat Nalçacı, yaptığı yazılı açıklamada, fuarın, Türk tarım ve hayvancılık sektörünün ilerlemesi ve gelişimi adına yeni teknolojilerinin tanıtılmasını, ürünsel bazda yeni alıcılarla buluşturulmasını, teknik ekipman ve makine konusunda yeniliklerin sektör temsilcileri ile bir araya getirilmesini amaçladığını belirtti.

Tarım ve hayvancılığın daha iyi seviyelere gelmesi, yaygınlaştırılması, tarım ve hayvancılık sektörü ile uğraşanların sektördeki gelişmeleri, makine ve teçhizatları yakından takip ederek bilgi sahibi olmalarını sağlayacak fuarla yurt içindeki sektör üreticilerinin özellikle Malatya ve ilçelerindeki ilgilileriyle bir araya gelip, sektörel bazda ticari bir platform oluşturmayı hedeflediklerini ifade etti.

Nalçacı, şunları kaydetti:

''Fuarımıza şu ana kadar 59'u Malatya'dan 31'i il dışından olmak üzere toplam 90 firma iştirak etmiş olup, 2 bin 776 metrekare stant satışı gerçekleştirilmiştir. Adana, İstanbul, Mersin, Şanlıurfa, Osmaniye, Antalya, Elazığ, Rize, Ankara, Hatay, Kilis, Bursa, Adıyaman, Konya illerinden firmalar fuarımıza iştirak etmiştir. Fuar süresinde konferanslar, paneller ve dişi buzağı yarışması yapılacak. Özellikle çiftçilerimiz ve üreticilerimiz başta olmak üzere tarım ve hayvancılık sektörünün tüm ilgililerini ve halkımızı fuarımıza bekliyoruz.''