BIST 10.046
DOLAR 32,43
EURO 34,59
ALTIN 2.384,11
HABER /  GÜNCEL

Mahsur kalan yolcular donuyordu FLAŞ

Doğu'da etkili olan kar ve tipi karayolu ulaşımını felce uğrattı. Uyarılara rağmen yola çıkan otobüs yolda kaldı.

Abone ol

Karayolları 12. Bölge Müdür Yardımcısı Süha Dumlu, Erzurum-Bingöl kara yolunun, saat 14.22 itibarıyla kar yağışı ve tipi nedeniyle araç trafiğine kapatıldığını ancak daha sonra Bingöl'ün Karlıova ilçesinden birkaç aracın giriş yaptığı yönünde bilgi aldıklarını söyledi. Bu araçlardan 3 yolcu otobüsü, 1 kamyon ile 1 minibüsün Çirişli mevkisinde mahsur kaldığını belirten Dumlu, ''Yoğun kar yağışı ve tipi var. Yolda görüş mesafesi neredeyse hiç yok. Ekiplerimiz mahsur kalan araçlara ulaşmak üzere'' dedi.

YOLCULAR KURTARILDI

Erzurum-Bingöl kara yolunda kar ve tipi nedeniyle mahsur kalan araçların kurtarıldığı bildirildi. Karayolları 12. Bölge Müdür Yardımcısı Süha Dumlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erzurum-Bingöl kara yolunun Çirişli mevkisinde kar yağışı ve tipi nedeniyle mahsur kalan 3 yolcu otobüsü, 1 minibüs ve 1 kamyonun kurtarılması için başlatılan çalışmaların tamamlandığını söyledi.

Kurtarılan araçların Karayolları Çirişli Bakımevine çekildiğini belirten Dumlu, ''Ekiplerimiz zorlu bir çalışmanın ardından mahsur kalan araçları kurtardı. Yolcuların ve sürücülerin sağlık durumu iyi ve bakımevinde güvendeler. Araçlar, yol ulaşıma açıldıktan sonra yola devam edecek'' dedi.

12 KÖYDE ELEKTRİK YOK

Hakkari ve ilçelerinde etkili kar yağışı ve tipi nedeniyle, Büyükçiftlik-Dağlıca enerji nakil hattının geçtiği 12 direk devrildi. Direklerin devrilmesi üzerine, 12 köy ve bağlı mezralarda elektrik kesildi. Ekiplerle birlikte bölgeye giden TEDAŞ yetkilileri, Bulaklı köyüne enerji sağlayan trafonun da yıkıldığını bildirdi. Yetkililer, kötü hava koşulları nedeniyle çalışmalara henüz başlanamadığını, bölgeye yaklaşık 10 gün sonra elektrik verilebileceğini söyledi.