BIST 10.083
DOLAR 32,40
EURO 34,72
ALTIN 2.434,36
HABER /  DÜNYA

Amerikanın İran hedefi muhafızlar

Clinton, İran'ın nükleer programını durdurmak için ilk planı açıkladı. Hedefte ise İran Devrim Muhafızları var.

Abone ol

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, İran'ın nükleer programı nedeniyle bu ülkeye yeni yaptırımlar uygulanması konusunda partnerleriyle görüşmelere başladıklarını söyledi.

Clinton, Dışişleri Bakanlığı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, yeni yaptırımların sıradan insanlara zarar vermemesi, İran hükümetini, özellikle de Devrim Muhafızlarını hedef alması gerektiğini belirtti.

Hillary Clinton, "Baskı ve yaptırım konusunda partnerlerimizle ve benzer görüşler içinde olduğumuz diğer ülkelerle görüşmelere başladık. Hedefimiz, İran hükümetine, özellikle de Devrim Muhafızları unsurlarına baskı yapmak, bunun yaparken, zaten sıkıntı içinde olan sıradan insanları daha da zor durumda bırakmamak" dedi.

İran'ın nükleer sorunla ilgili uzlaşmaz bir tutum sergilediğini, ancak kendilerinin yine de müzakereler için kapıyı kapatmadıklarını kaydeden Clinton, bu ülke ile müzakereler konusunda 2009 yılı içerisinde çaba gösterdiklerini, ancak hiç bir sonuç alınamadığını ifade etti.

Hillary Clinton, Yemen'deki durum için ise "bölgesel ve küresel istikrara yönelik bir tehdit" oluşturduğunu söyledi.

Hillary Clinton, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Yemen'deki savaşın ve El Kaide'nin, Yemen'i bölge ötesi terörist saldırıların üssü olarak kullanmaya yönelik çabalarının global izlerinin" görüldüğünü belirterek, hükümetin ülkede istikrarı sağlayacak adımlar atması gerektiğini kaydetti.

Clinton, El Kaide'nin tehditleri nedeniyle kapatıldığı bildirilen Yemen'deki ABD Büyükelçiliği'nin "şartlar elverdiğinde" tekrar açılabileceğini de ifade etti.