BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.493,53
HABER /  GÜNCEL

Mahmut Hocaya veda Münir Özkul'un cenazesi bugün

İSTANBUL'daki evinde vefat eden 93 yaşındaki Yeşilçam'ın usta ismi Münir Özkul'un cenazesi bugün toprağa verilecek. Özkul, Teşvikiye Camii'nde kılıncak namazı takiben Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Abone ol

İSTANBUL'daki evinde vefat eden 93 yaşındaki Yeşilçam'ın usta ismi Münir Özkul'un cenazesi bugün toprağa verilecek. Özkul, Teşvikiye Camii'nde kılıncak namazı takiben Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecek. Cenaze töreninden önce Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde Münir Özkul için tören düzenlendi.

İlk tören saat 11.00’de Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde gerçekleşti. Salonda Tören saygı duruşu ile başladı. Törenin açılış konuşmasını Şehir Tiyatroları Sanat Yönetmeni Süha Uygur yaptı.

UMMAN HANIM'A TEŞEKKÜRLER; Münir Özkul'un ilk evliliği Şadan Özkul'dan olan ve Kanada'da yaşayan tek oğlu Sait Ferdi Özkul da törendeydi. Umman Özkul’un usta ismi hiçbir zaman yalnız bırakmadığını dile getiren Münir Özkul’un oğlu Ferdi Özkul, “Benim söyleyeceğim bir şey var, Umman Hanım’a teşekkür ediyorum. Ona baktı, yaşama şevki, pozitif görüşüyle mağlubiyeti en son güne kadar kabul etmedi” dedi. Eski eşi oyuncu Suna Selen de törene katılarak Umman Özkul’a destek oldu.

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI; Tören öncesi konuşan Münir Özkul’un eşi Umman Özkul gözyaşlarını tutamadı. Özkul, “Çok üzgünüm, hep yanımda olmasını istiyordum ama. Tesellim, çok sıkıntıları vardı, o sıkıntılardan kurtulduğu için” dedi. Münir Özkul’un eski eşi oyuncu Suna Selen de törene katılarak Umman Özkul’a destek oldu. Suna Selen, “Türk Tiyatrosu için çok önemli bir isimdi. Çok değerli bir sanatçımızdı. Şunu da söyleyeyim böyle bir melekle beraber olduğu için şanslıydı. Aslında Umman Hanım hepimizin şansıydı. Hepimiz biliyoruz ne kadar yaşamını uzattığını, iyi baktığını” ifadelerini kullandı.

BURASI TİYATRO SAHNESİ, NEREDE BU İZLEYİCİLER; Konuşmaların ardından usta isim için tabutun önünden 'saygı geçişi' yapıldı. Geçiş sonrasında bir kadın usta sanatçının cenazesinin tiyatro sahnesinde yalnız kaldığını söyleyerek, "Burası tiyatro sahnesi, nerede bu izleyiciler" diyerek salonu boşaltanlara tepki gösterdi. Ardından Türk sinemasının duayen ismi Hababam Sınıfı'nın Mahmut Hocası Münir Özkul'un cenazesi alkışlar arasında Teşvikiye Camii'ne uğurlandı.

CENAZE NAMAZI TEŞVİKİYE'DE ; Ardından Teşvikiye Camii’nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazından sonra Özkul’un cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecek. Özkul’un vefat ettiği gün kırılan kolundan dolayı ameliyat olan ve bu sebepten dolayı cenazeye katılamayacak olan Ferhan Şensoy da 14 Mart’ta bir tören düzenleyecek. Ortaoyuncuları Kavuğu’nu Münir Özkul’dan devralan Şensoy’un yöneteceği tören Beyoğlu’ndaki Ses Tiyatrosu’nda yapılacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AİLEYE TAZİYE TELEFONU
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 93 yaşında hayatını kaybeden Münir Özkul'un ailesini telefonla arayarak taziyelerini iletti. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan Özkul'un kızı Güner Özkul ile telefonda görüştü. Vefat haberinin ardından taziye telgrafı da göndermiş olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın merhum sanatçıya Allah'tan tekrar rahmet, aileye ve yakınlarına da başsağlığı dilediği kaydedildi

Münir Özkul'un cenazesi bugün toprağa veriliyorMünir Özkul'un cenazesi bugün toprağa veriliyorMünir Özkul'un cenazesi bugün toprağa veriliyorMünir Özkul'un cenazesi bugün toprağa veriliyorHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN