BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,80
ALTIN 2.433,14
HABER /  GÜNCEL

Mahmut Hocaya kurşun mu?

İsmailağa cemaatinin liderinin yattığı hastane kurşun yağmuruna tutuldu.

Abone ol

İsmailağa Camii Cemaatinin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’nun tedavi amacıyla bir aydır yattığı hastane önceki gün silahla tarandı. Saldırı sırasında hastane binasının camları kırılırken Ustaosmanoğlu’nun otomobili de isabet aldı.

Maltepe’de bulunan Darülşafaka Vakfı, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi binası 15 Ekim 2007 gecesi 03.00 sıralarında kimliği belirlenemeyen kişilerce kurşun yağmuruna tutuldu. Bunun üzerine İsmailağa Camii Cemaatinin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’nun hastalığı sebebiyle yaklaşık bir aydır yatarak tedavi gördüğü hastaneye yapılan saldırı sonrasında polis alarma geçti.

Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü tarafından yapılan incelemede hastane binasına 5 kurşun isabet ettiği bir hastane çalışanın aracına 3, Ustaosmanoğlu’nun otomobilinin de bir kurşun isabet ettiği anlaşıldı. Ustaosmanoğlu’nun saldırı sırasında yara almadığı sadece silah seslerini duyduktan sonra hemşirelere ne olduğunu sorduğu belirtildi.

Saldırganların kaçmayı başardığı saldırının Mahmut Ustaosmanoğlu’na karşı yapılmış olma ihtimali üzerine Terörle Şube Müdürlüğü ekiplerince olayla ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenildi. İsmailağa Cemaati üyelerinin ise saldırıdan sonra hastane çevresinde 24 saat nöbet tutmaya başladıkları belirtildi.