BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Mahkeme'den Hopa iddianamesi yanıtı

Ankara'da Hopa olaylarını protesto edenler hakkında düzenlenen iddianemeyi özel yetkili mahkeme kabul etti

Abone ol

Hopa'da çıkan olaylarla ilgili Ankara'da düzenlenen gösterilere dair başlatılan soruşturma kapsamında, özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin 28 kişi hakkında hazırladığı iddianame, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

İddianamede Ozan Sürer, Özgür Atmaca, Çağrı Yılmaz, Uğur Uzunpınar, Tayfun Yıldırım, Can Kaya, Can Türkyılmaz, Uğur Tuna, Nuri Özçelik, Zafer Algül, Hamza Doruk Yıldırım, Hikmet Tanıl, Kadir Aydoğan, Mahir Mansuroğlu, Cüneyt Çakır, Ozan Gündoğdu, Soner Torlak, Göksel Ilgın, Ömür Çağdaş Ersoy, Demet Yılan, Eda Dişkaya, Ferat Konukcu, Sevgi Sönmez, Mehmet Cem Çıplak, Pelin Bayram, Hazal Kangal, Başak Eylül Şan ve Özge Aydın, "sanık" olarak yer aldı.

Sanıklara, "silahlı terör örgütüne üye olmak, terör örgütünün propagandasını yapmak, görevli memuru kasten yaralama, kamu malına zarar verme, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa muhalefet, kamu görevlisine karşı görevini yaptırmamak için direnme ve 6136 sayılı yasaya muhalefet" etmek gibi bir dizi suç yöneltilen iddianamede, büyük çoğunluğu Ankara Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görev yapan 65 polis de "müşteki" olarak gösterildi.

Sanıkların yargılanmasına gelecek günlerde başlanacak.