BIST 9.680
DOLAR 32,43
EURO 34,46
ALTIN 2.489,74
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Mahir Ünal'dan çarpıcı Berat Albayrak açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı olan Berat Albayrak'ın AK Parti milletvekili adaylığı tartışma yaratmıştı. AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal konuya açıklık getirdi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal TRT Haber'de katıldığı programda, çok tartışılan Berat Albayrak'ın adaylığıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Berat Albayrak üzerinden spekülasyon yapılmak istendiğini söyleyen Mahir Ünal, adaylıktan çekilen vekiller için de "takım oyununda "ben yerimi beğenmiyorum" demezsiniz" dedi.

Adayların belirlenmesi aşamasında büyük bir gizlilikle çalıştıklarını ve bunun için yemin ettiklerini ifade eden Mahir Ünal'ın çarpıcı açıklamaları şöyle:

BERAT ALBAYRAK'I AKRABALIK KRİTERİYLE DEĞERLENDİREMEYİZ

Sayın Berat Albayrak'ın aday yapılması, sürekli Cumhurbaşkanı üzerinden okunuyor. Bu yanlış. Berat Albayrak kim? Berat Albayrak Sadık Albayrak'ın oğlu. Sadık Albayrak Türkiye'de demokratikleşme mücadelesinde çok önemli rol oynamış, kalemiyle, sözüyle, verdiği mücadeleyle çok önemli bir isim. Bizim kuşağın abisidir. Sayın Cumhurbaşkanı'yla olan akrabalığı üzerinden Sayın Berat Albayrak'ın adaylığını bir spekülasyon konusu yapmak son derece yanlış. Berat Albayrak, aldığı eğitimle, pozisyonuyla, Sadık Albayrak'ın oğlu olması hesabıyla da aday olmasında bir sakınca yok. 

Biz üst kurulda akrabalık kriterini 3. kuşağa kadar uyguladık. Ama Sayın Berat Albayrak'ı bu çerçevede değerlendiremeyiz. AK Parti içersindeki akrabalık kriteri belediye başkanları ve milletvekilleri için geçerliydi.

"BEN YERİMİ BEĞENMİYORUM" DENMEZ!

AK Parti bir kadro hareketidir. Ve AK parti'nin kurucu kadroları AK Parti'yi kurarken çok önemli ilkeler koydular. Nihayetinde bu bir takım oyunu. Takım oyununda "ben yerimi beğenmiyorum" demezsiniz. Çünkü takım oyunu kişisel değildir. Kurumsal bir mücadeleyi gerektirir. AK Parti kurumsal bir ilke temelinde kendisini inşa eden bir yapı. Bu yapının içerisinde biz hiç bir zaman kişisel kaygılarımızla hareket etmedik. Bu arkadaşlarımızı da ben kişisel kaygılarla hareket ediyorlar diye suçlamak da istemiyorum. Mutlaka başka nedenleri de vardır. Ama biz her zaman AK parti adayı olmakla gurur duyduk, nihayetinde AK parti listesinde yer almak önemli bir gurur olmuştur. 

LİSTELER YAPILIRKEN DUA İLE BAŞLADIK

Üst kurul çalışmalarına her zaman dua ile başladı. Ve hepimiz insanız, dolayısıyla her birimiz tek tek içerideki herbir bilgiyi hiç bir zaman kimseyle paylaşmamaya yemin ettik. Telefonlarımız 8. katta kaldı biz 9. katta en iyi listenin yapılması için Başbakanımız'ın başkanlığında çalışma yaptık.