BIST 10.277
DOLAR 32,30
EURO 34,79
ALTIN 2.396,58
HABER /  DÜNYA

Magandalar hakim karşısında

Bursa’da arkadaşlarıyla piknik yapan bir kişinin maganda kurşunuyla ölümünden sorumlu tutulan tutuklu 3 sanığın yargılanmasına başlandı.<br/...

Abone ol

Bursa’da arkadaşlarıyla piknik yapan bir kişinin maganda kurşunuyla ölümünden sorumlu tutulan tutuklu 3 sanığın yargılanmasına başlandı.
5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde "adam öldürmek" suçundan müebbet hapisleri istenen tutuklu sanıklar G.S.(24), M.A.(25) ve F.S. (31) ilk kez hakim karşısına çıktı. Davanın tutuksuz diğer sanıkları H.F.D., S.B. ve Ç.P. ise duruşmaya katılmazken, 4 ay önce Siteler Mahallesi’ndeki piknik alanına arkadaşlarıyla birlikte mangal yapan İhsan Tunçay’ın (35) maganda kurşunuyla ölümünden sorumlu tutulan sanıklar, haklarındaki iddiaları yalanladı.
Tutuklu sanıklardan G.S. arkadaşlarıyla birlikte olayın olduğu yerde bulunduklarını ifade ederek, “Tuvalet ihtiyacımı giderdiğim sırada karşıdaki bir grup bana küfretmeye başladı. Ben de karşılık verdim. 3 kişi benim üzerime doğru yürüyünce belimdeki tabancayla havaya ateş ettim. Daha sonra da arkadaşım F.S. ile araca binip kaçtık. Arkadaşımız M.A.’yı orada unuttuğumuzu fark edince geri döndük. Atışlar devam ettiği için ben tekrar ateş etmeye başladım. M.A.’da da silah vardı. Sonra üçümüz araca binip olay yerinden kaçtık” dedi.
Tutuklu sanık M.A. da olayın tuvalet ihtiyacını gideren arkadaşı G.S.’ye küfredilmesi yüzünden çıktığını ileri sürerek, “Karşı taraf bize doğru ateş edince ben de silahımla havaya doğru ateş ettim” diye konuştu.
Diğer tutuklu sanık F.S.’nin ifadesi ise avukatı olmadığı için alınmadı.
Duruşmaya müşteki olarak katılan ve maktul İhsan Tunçay’ın öldürülmesi sırasında yanında bulunan arkadaşları ise kendilerinde silah bulunmadığını söyledi. Olay günü 7-8 el ateş edildiğini duyduklarını anlatan müşteki N.Ç., "Bize ateş eden sanıklara neden ateş ettiklerini sorduk. Onlar da bize yine ateş ederek karşılık verdiler. Daha sonra yukarı dolanıp tekrar ateş ettiklerinde İhsan vuruldu” dedi.
Duruşma, şehitlerin dinlenmesi için ertelendi.
(İHA)