BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

8 yıl geciklemeli gelen adalet

Adana’da 2005 yılında bir sekreteri 11 yerinden bıçaklayarak gasp eden zanlı, 8 yıl aradan sonra 9 yıl 2 ay hapis cezası alarak cezaevine gö...

Abone ol

Adana’da 2005 yılında bir sekreteri 11 yerinden bıçaklayarak gasp eden zanlı, 8 yıl aradan sonra 9 yıl 2 ay hapis cezası alarak cezaevine gönderildi.
Edinilen bilgiye göre olay, merkez Seyhan ilçesine bağlı Cemalpaşa Mahallesi Gazipaşa Bulvarı üzerindeki bir apartmanın 5. katında faaliyet gösteren inşaat şirketinde 2005 yılında meydana geldi. İddiaya göre, akşam şirkete gelen Fevzi T. (32), iş sorma bahanesiyle sekreterlik yapan Sevgi Karaismailoğlu (43) ile bir süre sohbet etti. Sekreter zanlıya çay ikram ederken, bir süre sonra da içeri gitti. Bu sırada zanlı sekreterin çantasından para almaya çalışırken, sekreter içeri girdi. Bunun üzerine bıçağını çeken Fevzi T., sekreteri 11 yerinden bıçaklayıp 25 lira parasını alıp kaçtı. Kadın hastaneye kaldırılıp tedavi edilirken, polis 7 gün sonra şahsı yakalayıp adliyeye sevk etti. Zanlı mahkeme tarafından tutuklandıktan bir süre sonra, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Yerel mahkeme, 11 Ocak 2007 yılında zanlıya 9 yıl 2 ay nitelikli yağma suçundan hapis cezası verirken, zanlı ise kararı Yargıtay’a götürdü. Yargıtay da 6 yıl sonra sanığa verilen cezayı onadı. Bunun üzerine Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı İnfaz Büro Amirliği ekipleri, Fevzi T.’yi bulmak için iki ekiple gece-gündüz arama yapmaya başladı. Fevzi T.’nin gidebileceği yerlere şok baskınlar yapan polis, şahsı Kazımkarabekir Mahallesi’nde sıkıştırdı. Fevzi T. polislerde kaçmaya çalışırken, uzun süren kovalamacanın ardından Yavuzlar Mahallesi’nde yakalandı. Emniyete getirilip işlemleri yapılan zanlı, daha sonra cezaevine gönderildi.
(İHA)