BIST 10.337
DOLAR 32,25
EURO 34,70
ALTIN 2.401,27
HABER /  DÜNYA

Mafya babalarına deli numarası

İtalya'da yayınlanan Camorra'nın Hekimleri kitabına göre, mafya liderleri hapisten kurtulmak için psikologlardan deli numarası dersi alıyor.

Abone ol

İtalya'nın Napoli kentinde yaşayan Dr. Corrado De Rosa, "Camorra'nın Hekimleri" adlı kitabında mafya babalarının hapisten çıkmak için ilginç bir yöntem kullandıklarını ortaya koydu. Kitaba göre hapisten kurtulmak isteyen mafya babaları, psikologlara başvurarak nasıl deli numarası yapılacağını öğreniyorlar.

AKIL HASTASI ROLÜ

Mafya babalarına bu türde psikolojik danışmanlık veren çok sayıda doktorun bulunduğunu belirten De Rosa, "Babalar artık demir parmaklıkların arkasından kurtulmak için zorlu operasyonlar yerine deli numarasını tercih ediyorlar. Önemli olan azılı suçluları, tedaviye ihtiyacı olan akli dengesi bozuk hastalara dönüştürecek becerikli ve Hipokrat yeminini bozmaya hazır psikologlar bulmak" diyor.

SEKTÖR HALİNE GELDİ

Kitaba göre psikologların bu iş için aldığı ücret ise 2 ila 50 bin euro (4 bin 300 TL - 109 bin TL) arasında değişiyor. Psikologlardan öğrendikleri üzere başı sonu olmayan cümleler kuran, olmayan sesleri duyarmış gibi yapan ve depresif ruh haline bürünen çok sayıda mafya mensubunun hapisten kurtulduğu belirtiliyor. Mafya babalarını hapisten kurtarma işini sektör haline getiren psikologların, İtalyan sağlık ve adalet sisteminin boşluklarını çok iyi bildikleri ve Napolili ünlü mafya babası Luigi Cimmino'nun da bu yöntemle hapisten kurtulanlar arasında olduğu belirtiliyor.