BIST 10.337
DOLAR 32,25
EURO 34,71
ALTIN 2.402,21
HABER /  GÜNCEL

Ertuğrul Günay oyunculuk için teklif bekliyor

Bir televizyon dizisinde rol alan Kültür Bakanı Günay, bakanlığının icraatlarını duyurmak için dizilerde rol almaya hazır olduğunu belirtti.

Abone ol

Bir dizide rol alan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, bakanlığının icraatını duyurabilmek adına dizi filmlerde rol alabileceğini belirtti

Gaziantep'te temaslarda bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, özel bir televizyon kanalında yayınlanan 'Çocuklar Duymasın' adlı dizide müze kartın tanıtımı için rol aldığını söyleyerek, benzer projeler için dizi tekliflerine açık olduğunu kaydetti.

BAKANLIĞIMIZIN EN GÜZEL İCRAATLARINDAN

Bakan Günay, insanların müze kartı konusunda bilinçlenmesi amacıyla 'Çocuklar Duymasın' adlı diziden teklif geldiğini ve kendisinin de bu teklifi sevinçle karşılayarak kabul ettiğini söyledi. Türkiye'de ilk kez bir bakanın dizide rol alarak kendi icraatlarını anlattığını vurgulayan Bakan Günay, gelecek dizi ve film tekliflerine açık olduğunu esprili bir şekilde ifade etti.

Günay, "Başka dizi tekliflerini de bekliyorum. Bana müze kartıyla ilgili tanıtım programı yapacaklarını söylediler. Eğer doğrudan katılırsam, programa müze kartını ben anlatırsam, işin sahiplerinden birisi olarak memnun olacaklarını belirttiler. Ben de böyle bir teklifi sevinçle kabul ettim. Çünkü müze kart bizim bu görev dönemimizde yaptığımız güzel çalışmalardan bir tanesi" diye konuştu. Kültür Bakanı Günay sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir bakanın kendi icraatını anlatmak için bir dizide rol alması Türkiye'de bir ilk. Sayın Birol Güven'in düşündüğü bizim arkadaşların proje hazırladığı bir şeydi. Benim buluşum değildi, bu yüzden kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bu tür başka fikirlerimizi anlatmak için dizi tekliflerine açığım. Ama yalnızca bir bölümünde oynamak şartıyla" dedi.

TÜRKİYE, MÜZE KARTI SEVDİ 

Bakan Günay, müze kartı ile ilgili şu bilgileri verdi: "Şu ana kadar 2 milyon kişi müze kartı satın aldı. Bu kartla 20 lira veren Türkiye'de bir yıl boyunca hiçbir ören yerine ek bir ücret vermeden gezebiliyor. Üniversite öğrencileri, öğretmenler 10 TL'ye yüzde 50 indirimli gezebiliyor. 18 yaşın altındaki gençler ve 65 yaş üzerindeki tüm orta yaşlılar ücretsiz faydalanabilir. Böylece bizim yurttaşımız da tarihle buluşmaya başladı ve müzeler gündemimize girdi.