BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Madrid'in göbeğinde çadırlı protestoya devam

Polisin ve çevredeki iş sahiplerinin baskısına direnen protestocu gençler, Madrid'in göbeğindeki meydanda kurdukları çadır kenti termetmeyi reddediyor.

Abone ol

Madrid'in göbeğinde kamp kurarak hükümetin kemer sıkma politikalarını protesto eden binlerce eylemcinin yaptığı oylamada gösteriye devam edilmesi kararı çıktı.

Puerto del Sol meydanında halen çok sayıda kişi geceliyor. Fakat 22 Mayıs yerel seçimlerinin hemen öncesinde toplanan kalabalık daha seyrelmiş durumda.

Barselona'nın ana meydanında benzer bir eylem düzenleyen göstericileri dağıtmak için polis cuma günü cop ve plastik mermi kullandı.

Ancak dağıtılan gençlerin çoğunluğunun meydana geri döndüğü ve yeniden oturma eylemini sürdürdüğü bildiriliyor.

Eylemcilerin çoğunluğu, internette sosyal medya sitelerinde organize olan ve artan işsizliğe karşı öfke duyan gençlerden oluşuyor.

Madrid'deki meydanda pazar gecesi ellerini kaldırarak oylama yapan eylemciler, ''Gitmeyeceğiz!'' diye sloganlar attı.

Yerel yöneticilerden ve çevredeki iş sahiplerinden gelen tepkilere karşın Madrid'deki göstericiler kurdukları çadırları ne zaman toplayıp ayrılacaklarına dair kesin bir tarih vermedi.

İspanya'da işsizlik, Avrupa Birliği'ndeki en yüksek oran olan yüzde 21,3'de seyrediyor. Bu oran 25 yaşın altındaki İspanyollar arasında yüzde 44,6'ye tırmanıyor.

Madrid ve Barselona'nın yanısıra İspanya'nın Seville, Valencia ve Logrono kentlerinde de binlerce genç ana meydanlarda kamp kurdu.

Paris'in Bastille Meydanı'nda pazar gecesi İspanyol protestocularla dayanışma mesajı vermek için çadır kuran grup polis tarafından dağıtıldı.