BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,97
ALTIN 2.445,85
HABER /  GÜNCEL

Madonna en fazla kazanan ünlü

Pop yıldızı Madonna geçen yıl Oprah Winfrey ve Steven Spielberg gibi birçok kişiyi geride bırakarak en çok kazanan ünlü oldu. İkinci sırada yönetmen Steven Spielberg var.

Abone ol

Pop yıldızı Madonna geçen yıl Oprah Winfrey ve Steven Spielberg gibi birçok kişiyi geride bırakarak en çok kazanan ünlü oldu.

Forbes dergisine göre 55 yaşındaki şarkıcı MDNA turu sayesinde 2012'de tahmini olarak 125 milyon dolar gelir elde etti.

1999'dan beri ünlü kişilerin kazançlarının listesini yayımlayan dergiye göre 2012, Madonna'nın şimdiye kadar en çok gelir elde ettiği yıl oldu.

Yönetmen Steven Spielberg, Forbes'un listesinde 100 milyon dolarla ikinci sırada yer aldı.

Spielberg'in kazancının çoğu 20'nci yıldönümü dolayısıyla 3D versiyonu çıkarılan Jurassic Park'ın yanı sıra ET ve geçen yıl Oscar kazanan filmi Lincoln'dan geldi.

Yönetmen, Universal Stüdyoları'ndaki bilet gelirlerinden de pay alıyor.

İlk beş

Üçüncü sırada ise yıllık 93 milyon dolar gelirle Grinin 50 Ton'u kitabının yazarı EL James, yapımcı Simon Cowell ve radyo sunucusu Howard Stern birlikte yer aldı.



Dördüncü, 91 milyon dolarla macera romanı yazarı James Patterson, beşinci de 90 milyon dolarla televizyon ve radyo sunucusu Glenn Beck oldu.

Yönetmen Michael Bay (82 milyon dolar), yapımcı Jerry Bruckheimer (80 milyon dolar) ve pop yıldızı Lady Gaga (80 milyon dolar) ilk 10'da yer aldı.

Forbes bu listeyi ajans, menajer, yapımcı ve diğer kaynaklardan topladığı bilgilerle oluşturuyor.

Rakamlar ajans ücreti, vergi kesintileri ve diğer harcamaları kapsamıyor.