BIST 9.074
DOLAR 32,32
EURO 35,09
ALTIN 2.301,45
HABER /  GÜNCEL

Maden ocağında kaç kişi daha var?

Türkiye Soma'daki maden faciasıyla yıkıldı. Yüzlerce işçinin mahsur kaldığı kömür ocağında kaç kişi kurtarıldı kaç kişi halen içeride?

Abone ol

Soma maden ocağı faciasında en az 200'ün üzerinde işçi daha kurtarılmayı bekliyor. Arama kurtarma çalışmasına katılan bir maden işçisi, 350-400 kişinin mahsur kaldığını söyledi.

Enerji Bakanı Taner Yıldız dün akşam yaptığı açıklamada kendi imkanlarıyla ya da ilk müdahalede 363 işçinin tahliye edildiğini açıklamıştı. Olay sırasında ise madende 787 işçi çalışıyordu.

İÇERDE KAÇ KİŞİ VAR?

Bu sabah itibariyle yapılan açıklamada 201 kişinin öldüğü açıklandı. 80 yaralının tahliyelerde çıkarılanlar arasında yer aldığı belirtiliyor. Rakamlara göre 564 kişi madenden çıkarıldı, yaklaşık 223 kişi kurtarılmayı bekliyor.  Tahliye edilenlerin sayısı daha az ise mahsur kalanların sayısının çok daha fazla olacağı belirtiliyor.

SOMA'DA CAN YAKAN TABLO- TIKLA

Soma'daki maden faciası sonrası kurtarma çalışmalarına katılan maden işçisi Sami Kılıç, arama çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Manisa'nın Soma ilçesinde kömür ocağında meydana gelen faciayla ilgili olarak, arama kurtarma çalışmalarına da katılan maden işçisi Sami Kılıç, "İçeride yangın hala devam ediyor. Girilmeyen panolar var. O panolarda 350-400 kişi tahmin ediliyor, daha çıkmamış" diye konuştu. 

PATLAMA PANOSUNA DAHA GİRİŞ YAPILMADI

9 yıldır madende çalıştığını belirten Kılıç, daha önce böyle bir durumla karşılaşmadığını söyledi. Bu tür kazalara karşı eğitim aldıklarını ifade eden Sami Kılıç, "Maske olsa da kurtulması zor. Pano patlayınca elektrik olmuyor, elektrik olmayınca vantilatörler çalışmadığı takdirde hava akımı kesiliyor. Hava akımı kesilince, yaşam ihtimali kesiliyor. Maskeyle 45 dakikada temiz havaya çıkma eğitimi verdiler bize. 1 buçuk kilometreyi 45 dakikada çıkamazsın" dedi. Kılıç, ölü sayısının artabileceğini kaydederken, "Oradaki şef ve amirlerle konuştum. Şu an 350-400 kişi tahmin ediyorlar. Patlama panosuna daha giriş yapılmadı. Oranın hava akımına ulaşıp, oradaki yangını söndürüp o şekilde girme tahmini var" diye konuştu.

4-5 KİŞİ BİR YERDE 10 KİŞİ BİR YERDE

Kılıç, kurtarma çalışmalarına katıldığı madenden 80 ceset çıkardığını ifade ederken, "Cesetler ayrı ayrıydı, 4-5 kişi bir yerde, 10 kişi bir yerde. Girilmeyen patlama olan yerde toplu olabilir" diye endişesini dile getirdi.