BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 35,01
ALTIN 2.326,17
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

En güzel otomobil belli oluyor

Bu yıl 7-8 Haziran’da ikincisi düzenlenecek olan otomobil güzellik ve zarafet yarışması Istanbul Concours d’Elegance, Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşen basın toplantısında tanıtıldı.

Abone ol

Basın toplantısına Işıklar Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Organizasyon Komite Başkanı Uğur Işık, Klasik Otomobil Kulübü Başkanı Aydın Harezi, juri üyelerinden Saydun Gökşin ve geçen yıl da onur komitesi üyesi olan Karaca Taşkent, Bülent Arı, organizasyon destekçisi CMS Medya adına Ünhan Atadeniz, koleksiyonerler adına ise Ekrem Vardar ve Cengiz Artam katıldı.

MODİFİKASYON DEĞİL, ORJİNALLİK KAZANACAK!

Türkiye ve yurt dışından bir çok otomobil meraklısının yer almayı planladığı etkinlikte yetmişe yakın otomobilin sergilenmesi hedefleniyor. Istanbul Concours d'Elegance'ta yarışmasına uygun görülen otomobiller ise 2 gün boyunca uzman otoritelerden oluşan jüri heyeti tarafından değerlendirilerek, ödüllerine kavuşacaklar. Yarışmada orjinaline en sadık kalan modeller zirvede yerini alacak.

Organizasyon Komite Başkanı Uğur Işık "Her yıl düzenlemeyi planladığımız Istanbul Concours d'Elegance 2013'de büyük ilgi gördü. Bu yıl da benzer bir ilgi bekliyoruz. Duyurumlara başladığımız günden beri birçok otomobil katılım için başvurdu. Geçen yıl Küçüksu Kasrı'nda gerçekleştirdiğimiz organizasyonumuza bu yıl İstanbul'un en seçkin lokasyonlarından biri olan Haliç Kongre Merkezi ev sahipliği yapacak. Otomobil dünyasından olduğu kadar, cemiyet ve iş hayatından da davetlileri ağırlayacağımız etkinlikle birlikte İstanbul otomobil severlerin dünyadaki en önemli buluşma noktalarından biri haline gelecek. Biz de İstanbul Concours d'Elegance'ı gerçekleştirmekten büyük gurur duyuyor ve etkinlik için çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz" dedi.

Basın toplantısında söz alan Klasik Otomobil Kulübü Aydın Harezi de "Klasik otomobil sevenlerin, tutkunlarının bir arada olabileceği böyle bir güzel bir organizasyon içinde ve Türkiye tanıtımına destek olmaktan son derece mutluyuz. Tüm üyelerimizin katılımını bekliyoruz." dedi.

MUSTANG'İN 50. YILDÖNÜMÜNE ÖZEL "DÜNDEN BUGÜNE MUSTANG İLE 50 YIL"

Dış görünüm, iç tasarım, orjinallik ve tarihçe gibi kriterler üzerinden verilecek puanlamalara göre belirlenen ödül kategorileri 1945 ve öncesi için "Antiques", 1946 – 1960 yılları için "Classics", 1961 – 1970 yıllarında "Collectables", 1971 ve 1981 yılları için "Exotics" ve her yıl farklı bir üreticiden seçilecek olan "Featured Brand" şeklinde ayrılıyor.

Bu yıl 50. yıldönümü kutlayan Mustang, 2014 Istanbul Concours d'Elegance'da "Featured Brand" olarak yerini alacak.

İŞ VE CEMİYET HAYATINDAN BÜYÜK İLGİ

7 – 8 Haziran 2014 tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenecek yarışmaya farklı sınıflarda 100'e yakın otomobilin başvurması bekleniyor. Bir çok Türk koleksiyonerin de yer alacağı Istanbul Concours d'Elegance'a geçtiğimiz yıl Rahmi Koç, Rıza Işık, Uğur Işık, Cengiz Artam, Aydın Harezi, Hıncal Uluç, Şeyda -Ünhan Atadeniz, Figen - Serdar Özer, Hasan Yurdakul, Neslihan-Başar Kozanoğlu, Kahraman Sadıkoğlu, Vural Ak, Selim Hamamcıoğlu ve Nur Taşkent gibi isimler katılmıştı.