BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,82
ALTIN 2.439,33
HABER /  GÜNCEL

Maddi durumu olmayanlar tehlikede

DSİ’ye ait sulama kanallarında serinlemeye çalışan vatandaşlar, tehlikeyle burun buruna

Abone ol

Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde hava sıcaklığının 40 derecenin üzerinde seyretmesi, hayatı olumsuz etkiliyor. Bu durumdan rahatsız olan çocuklar, serinlemek için tehlikeli bir yöntem tercih ederek, DSİ’ye ait sulama kanallarında yüksekten atlayış yapıp yüzüyor.

Kırıkhan’da halkın rahatlıkla kullanabileceği bir yüzme havuzunun olmaması, ilçedeki çocukları da serinleme noktasında farklı arayışlara itiyor. Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrederken, sıcak ve güneşli hava hayatı da olumsuz etkiliyor.

1.20120717180222.jpg

MADDİ DURUMU OLMAYANLAR SULAMA KANALLARINDA SERİNLİYOR

Özellikle maddi durumu iyi olanlar, aileleri ile birlikte Hatay’ın İskenderun ilçesindeki sahillerde tatilin tadını çıkartırken, maddi durumu iyi olmayanlar ise tehlikeye rağmen, DSİ’ye ait sulama kanallarında serinlemeye çalışıyor.

BOĞULMA TEHLİKESİ

Şehrin alt kesimlerinde mahalle aralarından geçen sulama kanallarına girerek serinlemeye çalışan çocuklar, tehlikeye ise aldırış dahi etmiyor. Kanala belirli aralıklar ile su salımı yapılmasına bağlı olarak, ilçe merkezinden geçen kanalda yüzen çocuklar, aniden yükselen su seviyesi ve şiddetlenen akıntı nedeniyle boğulma tehlikesi yaşabileceği dile getiriliyor. Her an tehlikeyle karşı karşıya gelebilecek olan çocuklar, sulama kanalında yüzerek, serinlemeye çalışıyor.