BIST 9.645
DOLAR 32,53
EURO 34,83
ALTIN 2.428,60
HABER /  GÜNCEL

Maçka'da kadınların kıyafetine karışan güvenlik için flaş karar

İstanbul Maçka Parkı'nda bir kadına kıyafetinden dolayı 'burada böyle gezemezsin' diyerek parktan dışarı çıkarmaya çalışan özel güvenlik görevlisi açığa alındı.

Abone ol

MAÇKA Parkı’ndan bir kadının kıyafeti gerekçe gösterilerek parktan çıkartılmaya çalışılması üzerine yaşanan tartışmaya karışan güvenlik görevlisi hakkında işlem yapıldığı öğrenildi.

İBB kaynaklarından alınan bilgiye göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin taşeronu olarak hizmet veren Akdeniz Güvenlik çalışanı olan ve olaya karışan güvenlik görevlisi soruşturma tamamlanınca açığa alındı.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR

Öte yandan, kıyafetinden dolayı parktan çıkarılmak istenen 24 yaşındaki Çağla Köse ve arkadaşı Burcu Şentürk, özel güvenlikçi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunulan dilekçede, özel güvenlik görevlisi S.İ., hakkında, TCK'nın 115/3 maddesinde yer alan "Cebir veya tehdit kullanarak ya da hukuka aykırı başka bir davranışla bir kimsenin inanç, düşünce veya kanaatlerinden kaynaklanan yaşam tarzına ilişkin tercihlerine müdahale etmek veya bunları değiştirmeye zorlamak" suçlamasıyla soruşturma başlatılması talep edildi. Söz konusu suçlama, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ön görüyor.  

Maçka Parkı'nda bu kıyafetle gezemezsin tartışması

Maçka Parkı'nda güvenlikçinin kıyafetine karıştığı kadın konuştu