BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Maaşı çeken Uğur Acar'ın ilk işi

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde Türkiye'nin ilk yüz nakli yapılan Uğur Acar, ilk maaşıyla bakın ne yaptı?

Abone ol

Hayatının 19 yılını yanık yüzüyle geçiren ve Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde Türkiye'nin ilk yüz nakli yapılan Uğur Acar, sözleşmeli olarak işe başladığı üniversiteden aldığı ilk maaşıyla hastanedeki doktor ve hemşirelere tatlı dağıttı.

Geçen 21 Ocak'ta Türkiye'nin ilk yüz nakli yapılan 20 yaşındaki Uğur Acar, Akdeniz Üniversitesi'nde sözleşmeli personel olarak işe başlamasının ardından ilk maaşını aldı. Rektörlük binasında evrak götürüp getirme işi yapan Acar, akşam saatlerinde ilk maaşını çektikten sonra pastaneye koştu.

Aldığı tepsi baklava ve diğer tatlı çeşitleriyle hastaneye gelen Acar, tedavisiyle ilgilenen doktor, hemşire ve hastane çalışanlarına dağıttı. Hayatında acı ve hüzünle geçen 19 yılın ardından yüzünün gülmeye başladığını ve en güzel günlerini hastanede yaşadığını belirten Acar, "İlk maaşımla tatlı almayı düşünüyordum. Maaşımı çekince bu hayalimi gerçekleştirdim. Tatlı yiyelim tatlı konuşalım diye tatlı aldım. Sevdiğim insanlarla paylaşıyorum dedi. Artık mimiklerinin oturduğunu, kaşlarını kaldırabildiğini belirten Uğur Acar, Göz kırpıyorum. Gülme hareketim başladı. İlk zamanlarda T harfi P olarak çıkıyordu. Konuştuğum kelimeleri ilk başlarda söyleyemiyordum. Fizik tedavi sonunda onları da öğrendim. Trabzon'un T'si, papatyanın P'si gibi çıkıyordu. Şimdi tüm kelimeleri net söyleyebiliyorum" diye konuştu. Acar, tatlıdaki en büyük payı da operasyonunu yapan AÜ Hastanesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan'a ve eşi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Özlenen Özkan'a ayırdığını söyledi.