BIST 10.187
DOLAR 32,26
EURO 34,81
ALTIN 2.406,07
HABER /  GÜNCEL

Bunların sonu idam olacak

Başlıktaki sözler dün internette yayınlandı. Sesin sahibinin İstihbarat Albay Yavuz Arıcıoğlu olduğu iddia ediliyor.

Abone ol
İnternete düşen bomba ses kayıtlarına bir yenisi daha eklendi. İşte onlardan birisi de Arıcıoğlu'na ait olduğu iddia edilen ses kaydı.

Ses TV Twitter hesabından yayına koyulan kayıt yaklaşık 5 dakika sürüyor. Ve Arıcıoğlu olduğu ileri sürülen kişinin konuşmasından, kaydın, ortam dinlemesi olduğu anlaşılıyor.

Kayıttaki ses, Balyoz, Ergenekon ve özellikle 28 Şubat soruşturmalarına sert tepki gösteriyor. Hükümete yönelik ağır ifadeler kullanıyor. Yapılanların hesabının sorulacağını anlatıyor. Şu anda 1-0 yenik durumda olduklarını ancak maçın henüz bitmediğini söylüyor. 28 Şubat sürecinde yapılan illegal uygulamaları tek tek aktarıyor. Sivil kıyafetle camilere gittiğini, insanları fişlediğini anlatıyor. Bir astsubayın karısının nasıl giyindiğini öğrenmek için bir kişinin görevlendirildiğini söylüyor. Ve bütün bunların aslında illegal şeyler olduğunu itiraf ediyor. İşte İstihbaratçı Albay Arıcıoğlu olduğu iddia edilen kişinin sözleri:

DARMADAĞIN OLDUK: "TSK'yı sempatik gösterecek her şey yasaklanıyor şu an. TSK'nın halkla iç içe olmasını engellemek için büyük bir gayret var. Genelkurmay Harekat Daire başkanlığı söndürüldü. Darmadağınık olduk yani... Bizim en büyük sıkıntımız ne biliyor musunuz? Bir sürü şeyler oluyor, ortalık kaynıyor. İçeride şu anda 400 personel var, emekli ya da muvazzaf. Ortam karışık. Bir tane Allah'ın kulu size açıklama yaptı mı arkadaşlar? 'Çocuklar gelin bakalım... Şu anda bunlar oluyor. Temel sıkıntılar bunlar. Böyle bir durumda harekât tarzımız şöyle olmalı diyen var mı yaaa! Yok... Ne bilgilendiren var, ne yol gösteren."

MAÇ DAHA BİTMEDİ: "Bu adamlara malzeme vermemek lazım. Ekmeklerine yağ sürmemek lazım. Bilgiyi mümkün olduğu kadar saklamak lazım. Hepimizin buna gayret göstermesi gerekiyor. Ama şu anda 1-0 mağlup durumdayız. Tabii maç 90 dakika yani... Daha maçın ortalarındayız. Yani insanın kahrolmaması mümkün değil. Resmen kahroluyorsun. Ne diyeyim yani, ne hallere düştük."

BU EKİBİN SONU İDAM: "Eskiden insanlara karamsar tablo çizmekten uzak şeyler söylüyordum. 'Merak etmeyin bir şey olmaz. Kontrolümüz altında her şey' falan diyordum. Şimdi onu dediklerim bana, 'hani her şey kontrol altındaydı, çoğunuz içeride' diyorlar... Adam Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığı için, Türkiye Cumhuriyeti'nin laikliği için, Atatürk ilkelerinin idamesi için çalışanlara terörist muamelesi yapıyor. Böyle bir şey kabul edilebilir mi? Bunların sonu idam arkadaşlar. Bu ekibin sonu idam, ben görmesem de sizler göreceksiniz inşallah."

KISA VADEDE KAYBETMİŞ GÖZÜKÜYORUZ: "Ne hale geldik yaa... Tugay komutanımız gözaltında. İlginç. Bir istihbarat kurmay albayımız var. M. Albay... Ege Ordusu Harekat Başkanı. Adamın Batı Çalışma Grubu kimlik kartı var, yaka kartı var. O listede ismi var ama hakim, 'yapacak bir şey yok, bize bu şekilde talimat geldi.' demiş... Şu anda kısa vadede kaybetmiş gibi gözüküyoruz. Şu anda kapının çalınıp, 'Yavuz gel' denmeyeceğinin de garantisi yok."

KELLELERİYLE ÖDEYECEKLER: "Yeni Şafak gazetesi muhabiri (ağır küfürler var); '28 Şubat sürecinde yaptıklarının bedelini ağır ödediler' diyor. Dur bakalım daha yaa.. Daha ödeyen mödeyen yok... İnşallah böyle abuk sabuk şeyler artar. Hakimlerin savcıların yamuk kararları artar ki, yarın bir gün hesap sorulması kolay olsun. Hesap sorulacak da, daha sağlam dayanaklarla soralım. Ve ben söylüyorum dünden beri, belki bin defa söylemişimdir. Yani bu herifler, şu anda bunları bize çektirenler, bunu kelleleriyle ödeyecekler. Siz göreceksiniz bunu."

ASTSUBAYIN EŞİNİ TAKİP ETTİK: "Bildiğiniz gibi bizim yetkimiz sadece kışla hudutları içindedir. Dışarıda takip ve kontrol görevimiz yoktur. Sivil kıyafet giyip adamı takip etmek, memleketine gitmek. Şimdi bir tane astbubay vardı. Evli, çocukları var ama eşini getirmiyor bulunduğu garnizona. Eşi memleketinde. Neden gelmiyor? Sağlık fişi çıkartmıyor. Askeri kimlik kartı yok. Karısını gören yok. Ama kayıtlara göre, evli ve çocuklu. Adam gönderildi memleketine. Karısına bir şekilde ulaşıldı. Uzaktan gizli saklı baktırıldı. Kadın hamam böceğiymiş meğerse. Kara çarşaflı. Ben onlara hamam böceği diyorum. Sadece gözleri görünüyor. Ama gözlük takıyor. Ellerine eldiven takıyor filan böyle... Memleketine adam göndermek... Arkadaş işte Trakya'dan İstanbul'a geliyor, peşine adam takmak. Bunların hepsi illegal şeyler."

CUMAYA GİDENLERİ FİŞLEDİK: "Biz sivil kıyafetle camilere de gönderildik zamanında arkadaşlar. Normalde namaz kılmayı bilmezdim bile... Ama cumaya giderdim, kimler namaza gidiyor, kimler gitmiyor. Üniformayla giden var mı diye kontrole gönderildik biz zamanında."