BIST 10.209
DOLAR 32,40
EURO 34,79
ALTIN 2.400,07
HABER /  GÜNCEL

M. City 0 - Barcelona 2: Pellegrini hakemi suçluyor

Manchester City Teknik Direktörü Manuel Pellegrini, Barcelona'ya kendi evlerinde kaybettikleri maç sonrasında İsveçli hakemi 'baştan sona taraflı olmakla' suçladı. Pellegrini'nin UEFA'dan ceza alabileceği belirtiliyor.

Abone ol

İngiltere takımı Manchester City Teknik Direktörü Manuel Pellegrini, Barcelona'ya karşı kendi evlerinde kaybettikleri maç sonrasında hakemi suçladı.

Pellegrini, İsveçli hakem Jonas Eriksson'un dün akşamki UEFA Şampiyonlar Ligi maçında Barcelona'ya bir haksız penaltı kazandırarak ve Manchester City defans oyuncusu Martin Demichelis'e kırmızı kart göstererek, 0-2'lik skorda etkili olduğunu söyeldi.

Şilili teknik direktör, Eriksson'un böylece, Barcelona'nın 2012'de AC Milan'a karşı oynadığı maçta yanlışlıkla çalmadığı penaltı düdüğünü telafi ettiğini öne sürdü.

Barcelona Teknik Direktörü Gerardo Martino ise skor avantajına rağmen haftaya oynanacak ikinci maçın zorlu geçeceği görüşünde.

Ceza alabilir

Manchester City Teknik Direktörü Pellegrini, dün akşamki maçtan sonra Etihad Stadyumu'ndaki basın toplantısında, maçın sonucuna hakemin karar verdiğini iddia etti.

Hakem Eriksson için, "Baştan sona kadar Barcelona'nın tarafındaydı" diye konuşan Pellegrini, 54. dakikada Barcelona yıldızı Lionel Messi'ye yapılan bir hareket sonrasında verilen penaltı ve gösterilen kırmızı kartla ilgili şöyle konuştu: "Penaltıdan önce -ki hareket ceza sahası dışındaydı- Jesus Navas'a bir faul yapıldı. (Hakem) Oyunun kontrolüne sahip değildi. Bence bu maça İsveç'ten bir hakem görevlendirmek ve önceki maçta Barcelona'ya karşı önemli bir hata yapmış olan bir hakemi vermek doğru değildi. Telafi etti onu. Daha önemli hatası Navas'a yapılan faul ve sonraki de penaltıydı. Müdahale ceza sahası dşındaydı, faul oradaydı, faul devam ettirilmez. İlk faul ceza sahası dışındaydı. Penaltıdan önce Barcelona gol şansı bulamamıştı ve biz gol atmaya yakındık."

Pellegrini, maçtan sonra Eriksson'un yanına gittiğinde, maçın sonucunu belirlediği için 'tebrik ettiğini' söylediğini aktardı.

BBC Sport futbol yazarı Phil McNulty, Pellegrini'nin hakemi suçlayan ve İsveç futbolunu küçümseyen bu açıklamalarının ardından UEFA'dan ceza alabileceğini belirtiyor.

Diğer yandan, Manchester City kaptanı Vincent Kompany, ITV Sport'a yaptığı açıklamada, 2 farklı mağlubiyete rağmen tur şansları olduğunu belirterek, "Çok fazla faul vardı. Premiyer Lig'de bunlar verilmezdi" dedi.

Martino temkinli

Barcelona antrenörü Gerardo Martino, avantajlı skora rağmen, tur için temkinli konuştu.

İlk yarı ve ikinci yarı 10'ar dakika boyunca oyunun kontrolünü kaybetmelerine rağmen oyundan ve skordan memnun olduğunu belirten Martion, "Yine de emin değilim. Manchester City'nin bu sezon evinde yenildiği Bayern Münich'i kendi evlerinde yendiğini unutamayız" dedi.

Grup elemeleri sırasında Manchester City, evinde 1-3 yenildiği Almanya şampiyonunu deplasmanda 2-3 yenmeyi başarmıştı.

Martino ayrıca, iki takımın seviyelerinin hemen hemen eşit olduğunu belirterek, "Bu oyundakiyle aynı güç ve kararlılıkla oynamak zorundayız" diye konuştu.

Barcelona, Şampiyonlar Ligi 2. tur eşleşmesinin ikinci maçında Manchester City'yi Nou Camp'ta 12 Mart'ta konuk edecek.