BIST 10.083
DOLAR 32,45
EURO 34,76
ALTIN 2.427,20
HABER /  GÜNCEL

Emre Uslu'dan MİT ve polis için uçuk iddia

Taraf Gazetesi yazarı Emre Uslu, Erdoğan'a çakma suikast yapacaklar dediği MİT ve 20 polis eğitildi iddiası.

Abone ol

İNTERNET HABER - Taraf si yazarı Emre Uslu'dan kendisinin bile 'uçuk' bulduğu bir iddia geldi.

İddiasına göre MİT, 20 polisi özel olarak eğitti. Bu polisler sokaklarda 'özel' operasyon için kullanılacak. Dediğine göre de hedef Cemaat...

ÇAKMA SUİKAST PLANI

Emre Uslu, Erdoğan'a çakma suikast yapılacağı iddialarına devam ediyor. İddiasına dayanak olarak da gazelerde çıkan bazı haberleri ve Melih Gökçek'in yaptığı açıklamayı gösteriyor.

Bugünkü yazısında "çakma suikast vardı da oyunu mu bozdum" diyerek MİT'e ağır göndermeler yaptı. Akşam gazetesinde dün çıkan haberle ilgili iddialarda bulunan Uslu, haberin MİT kaynaklı olduğunu öne sürdü ve şöyle yazdı;

"Eğer MİT yapılacak suikastın bu kadar detaylarını biliyorsa, suikast girişimini önlemek yerine neden gazeteye anlatıyor?

Bu tuhaflıklara şimdi yeni bir tuhaflık daha eklendi. MİT bu sefer Akşam’ın manşetinden bağırıyor: “Başbakan Erdoğan’a suikast girişimi olacak ve olay MİT’e yıkılacak.” Madem öyle bir suikast girişimi olacak, önle o zaman. İşin ne senin?

Yoksa çakma suikast girişimi vardı da o yazımdan sonra oyunun mu bozuldu? Akşam’ın manşeti ile yeni bir oyun mu kuruyorsunuz?

20 POLİS MEMURU İÇİN UÇUK İDDİA

Emre Uslu'nun yazısındaki asıl uçuk iddia ise finalde. Kendisi dahi iddiayı 'uçuk' bulduğunu söylüyor ama yine de inandığını belirterek şunları yazıyor;

"(...) Geçenlerde genç bir polis memurunun yakını, polis akrabası ile MİT’in irtibata geçtiğini, o polisin anlattığına göre, geçen aylarda İstanbul’da görevli yaklaşık 20 polis memuruna istihbarat eğitimi verilip bunların güven timi gibi sokağa salındıklarını, bunların illegal işlerde kullanılacağını iddia etti. Bu iddiaları çok uçuk bulduğum için ciddiye almamıştım.

Akşam’ın manşetinden sonra kuşkularım arttı. Sanırım Başbakan’ın söylediği iddia edilen “İki polis bir savcı ile Cemaat’i terör örgütü yaparım” sözünün altını doldurmak için yoğun hazırlıklar var.

İstihbarat birimlerinin görevi, iktidar partisinin işine gelecek şekilde kumpas kurmak değildir. Bu suçtur...