BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,84
ALTIN 2.508,91
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

LYS Sosyal Bilimler soruları 2017 Tarih-Coğrafya-Felsefe cevap anahtarları

LYS4 olarak bilinen LYS Sosyal Bilimler soru kitapçığı ais.osym.gov.tr adresinden açıklanıyor. 2017 LYS Tarih-Coğrafya-Felsefe cevap anahtarı ile LYS 4 soru kitapçıkları ÖSYM'ce 18 Haziran 2017 Pazar saat 17.00'den sonra açıklanacak.

Abone ol

2017 LYS4 Sosyal Bilimler sınavından çıkan öğrenciler LYS Tarih, Coğrafya, Felsefe soruları ve cevapları ne zaman açıklanacak sorusunun yanıtını merak ediyor. LYS 4 Sosyal Bilimler 2017 soruları ve cevap anahtarları ÖSYM ais.osym.gov.tr adresinden 18 Haziran 2017 Pazar günü tüm LYS sınavlarının bitiminden sonra yayınlanacak. LYS soruları ve cevap anahtarlarını arayan öğrenciler ais.osym.gov.tr adresine girererek TC Kimlik Numarası ve ÖSYM Aday İşlemleri Şifresi ile LYS 4 Sosyal Bilimler soruları ile 2017 LYS Tarih, Coğrafya, Felsefe soru kitapçıkları ve cevap anahtarlarına ulaşabilecekler. Ancak ÖSYM LYS 4 sorularının tamamını değil, yalnızca yüzde 20'lik bölümünü ais.osym.gov.tr adresinden açıklayacak. LYS 4 soruları ve cevapları 2017 ÖSYM ile aynı anda internethaber.com'da olacak. LYS Sosyal Bilimler soru kitapçığı ve cevap anahtarlarına 18 Haziran 2017 Pazar günü saat 17.00'den sonra internethaber.com'dan ulaşabilirsiniz. 

2017 LYS Matematik yorumları açık uçlu soruların yanıtları

LYS SORULARI İÇİN GEREKLİ ÖSYM ŞİFRESİNİ UNUTANLAR NE YAPACAK?

LYS sorularını görmek için ÖSYM’den aldığınız aday şifrenize ihtiyacınız var. Ancak bu şifreyi unuttuysanız ya da kaybettiyseniz paniklemeyin.

Bunun için ÖSYM’nin sitesine girerek ais.osym.gov.tr’den adresinden şifrenizi ücretsiz olarak yeniden alabilirsiniz. Siteye girdikten sonra “Şifremi Unuttum” alanına girerek yöneltilen soruları doğru yanıtlamanız gerekiyor.

Eğer internet ortamından şifre almayı başaramazsanız ÖSYM sınav koordinatörlüklerine veya LYS’de başvuru merkezi olarak görev yapan yetkilendirimliş başvuru merkezlerine geçirli nüfus cüzdanı veya pasaportunuzla şahsen başvurabilirsiniz. Bu merkezleri ÖSYM’nin internet sitesinden edinebilirsiniz. Unutmayın sizden başkası sizin adınıza şifre alamaz.

LYS 2017 SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

LYS sonuçları 11 Temmuz 2017 Salı günü açıklanacak. LYS sonuçları ile birlikte YGS ile LYS yerleştirme puanları ve başarı sarıları da açıklanmış olacak. LYS'de 180 ve üzerinde puan alan adaylar lisans programlarını tercih edebilecek.