BIST 9.042
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.300,61
HABER /  GÜNCEL

Babalar günü ne zaman bu pazar mı?

Babalar günü ne zaman bu pazar mı babalar günü 2017 haziran ayında hangi güne denk geliyor sorusu milyonlarca kişi tarafından merak ediliyor. Babalar günü hangi gün sorusunun yanıtı internethaber'de.

Abone ol

Babalar Günü yaklaşıyor. Her yıl olduğu gibi Anneler Günü'nü kaçırmak istemeyenler Babalar Günü ne zaman sorusunun yanıtını merak ediyor. Milyonlarca kişi Babalar Günü Haziran ayının kaçıncı haftası ikinci mi yoksa üçüncü mü sorusuna yanıt arıyor. Peki 2017 yılında Babalar Günü hangi güne denk geliyor 11 Haziran Babalar günü mü sorusunun yanıtı internethaber'de.

Babalar günü ne zaman babalar günü bu pazar mı sorusu Babalar Gününü kaçırmak istemeyen milyonlarca kişi tarafından merak ediliyor. Babalar gününün tarihi ise 11 Haziran değil 18 Haziran. Yani Babalar günü bu pazar değil önümüzdeki pazar günü kutlanacak. 

BABALAR GÜNÜ NE ZAMAN? (2017)

Çocuklarına iyilik ve doğruluk yolunu gösteren, onların ilk kahramanı olan cefakar babalar için her yıl hediyeler alınarak güzel sözler söylenerek Babalar Günü kutlanmaktadır. 2016 yılında 19 Haziran Pazar günü kutlanan Babalar Günü, her yıl Haziran ayının 3'üncü pazar günü kutlanan özel bir gündür. Babalar Günü bu sene 18 Haziran Pazar gününe denk gelmektedir.

İLK BABALAR GÜNÜ NE ZAMAN KUTLANDI?

Bir Amerikan İç Savaşı gazisinin kızı olan Sonora Smart Dodd, Anneler Günü gibi babaların da bir günü olması gerektiğini düşünmekteydi. Dodd'un babası annelerinin yokluğunda altı çocuğunu tek başına büyütmüştü. Babasının doğum günü olan 5 Haziran'ın Babalar Günü ilan edilmesi için çalışmalara başlamış ama bu çalışmalar o tarihe yetişemeyerek kutlamalar Haziran ayının üçüncü pazar gününe ertelenmiştir.

Babalar Günü ilk kez 19 Haziran 1910'da Washington'un Spokane şehrinde kutlanmıştır. 1924 yılında Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Calvin Coolidge kutlamaları desteklemiş; ama resmi olarak Babalar Günü ilan etmemiştir. 1966 yılında ise o dönemin başkanı Lyndon Johnson, her yıl haziran ayının üçüncü pazarının Babalar Günü olarak kutlanacağını açıklayan bir bildiri yayımlamıştır. 1972 yılındaysa başkan Richard Nixon'ın imzasıyla Babalar Günü yasal olarak ABD'de resmi tatil ilan edilmiştir.

abd