BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,76
ALTIN 2.440,32
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

LYS sonuçları öğren 2017 ÖSYM sorgu ekranı

LYS 2017 sonuçları ne zaman açıklanacak son dakika ÖSYM'den henüz bir açıklama gelmedi. LYS 2017 sonuçları açıklandığı andan itibaren osym.gov.tr ve internethaber'den öğrenebilirsiniz. LYS 2017 sonuçları tüm bilgiler haberimizde.

Abone ol

LYS 2017 sonuclari ÖSYM sorgu ekranı. Milyonlarca adayın merakla beklediği LYS 2017 sonuçları her an açıklanabilir. LYS 2017 sonuçları sonuc.osym.gov.tr ve haberimizden öğrenebilirsiniz.

Uzun maratonun ardından LYS tercihlerini yapan öğrencilerin gözleri ÖSYM’den gelecek sonuç açıklamasında. Üniversite e-kayıtları 11 Ağustos’ta başlayacağından üniversite yerleştirme sonuçlarının kısa süre içinde açıklanması bekleniyor. Fakat net tarih henüz belli değil.  2017 LYS tercih sonuçları sonuc.osym.gov.tr adresinden yayınlanacak.

Birçok öğrencinin eğitim hayatında yeni bir sayfa açacak olan üniversite tercih sonuçlarına kısa bir süre kaldı. Büyük bir merak içinde beklenen üniversite tercih sonuçları ÖSYM’nin aday işlemleri sistemi üzerinden yayınlanacak. Tercih sonuçlarının tam olarak hangi tarihte yayınlanacağı henüz belli olmasa da ÖSYM’nin sonuçları ağustosun ilk haftasında yayınlaması bekleniyor. Geçtiğimiz yıl 10 Ağustos tarihinde açıklanan sonuçların, bu sene geçtiğimiz seneye göre daha erken bir tarihte açıklanması bekleniyor.

Sonuçlar açıklandığı andan itibaren yukarıdaki resme tıklayarak öğrenebilirsiniz.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından bir yüksek öğretim programına yerleşen adaylar için üniversite kayıtları başlayacak.Devlet üniversitelerinde elektronik kayıtlar, 12-16 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapılacaktır. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır. Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır.