BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,81
ALTIN 2.399,58
HABER /  DÜNYA

LYS Birincisi konuştu

LYS’de DİL-2, DİL-3 puan türlerinden 500 tam puan alan Oğuzhan Özer, birincilik haberini Marmaris’te tatil yaparken öğrendi. Özer, Boğaziçi ...

Abone ol

LYS’de DİL-2, DİL-3 puan türlerinden 500 tam puan alan Oğuzhan Özer, birincilik haberini Marmaris’te tatil yaparken öğrendi. Özer, Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünü okumak istediğini belirtti.
DİL-2, DİL-3 puan türlerinde Özel Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi’nden 500’er tam puan alarak birinciliği 5 kişiyle paylaşan Oğuzhan Özer, sevindirici haberi Marmaris’te tatilde aldı. Marmaris Blubays Otel’de tatil yapan Oğuzhan Özer sonucun kendisi için sürpriz olduğunu söyledi. Özer, "Dil puanından böyle bir sonuç almayı beklemiyordum. İlk sınav sonuçlarım iyiydi ancak yabancı dilime o kadar güvenmiyordum. Şaşırdım ve çok mutluyum birinci olduğum için. Umuyorum tercih döneminde de istediğim yeri kazanırım. Ailem şu an yanımda değil ancak aradılar çok mutlular onlarda. Öğretmenlerim ve arkadaşlarım tek tek aradı ve tebrik etti" dedi.

"BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ OKUMAK İSTİYORUM"
Özer, Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünü okumak istediğini belirtti. Özer, "Geçmiş yıllarda okulumuz İngilizce eğitim veren bir okul olduğu için yabancı dilim iyiydi. Bunun sonucunda yabancı dilde birincilik geldi diyebilirim. Çok ve aralıksız çalışmaktansa her gün ikişer üçer saat çalışmak başarılı olmak için daha önemli bir unsur. Başarılı olmak için en önemli unsur çalışmaktır. Başarılı olmak için en iyi sistemi öğrenci kendisi bilir. Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünü okumak istiyorum. Ama tam karar veremedim. Bütün bölümleri iyice araştırıp tekrar gözden geçirip kararımı vereceğim" dedi.
(İHA)