BIST 10.254
DOLAR 32,26
EURO 34,71
ALTIN 2.402,14
HABER /  GÜNCEL

Lice provaydı! Ürküten analiz

Gezi olaylarından sonra Lice tesadüf mü? Hepsi aynı merkezden mi planlandı? PKK'nun bundan sonraki hedefi ne? İşte akıllardaki soruların yanıtları.

Abone ol

İNTERNETHABER - Bir yanda Gezi diğer yanda Lice... Neler oluyor? Lice yeni Gezi mi yapılmak isteniyor?

Bu kritik soruların yanıtını strateji uzmanı Sedat Laçiner canlı yayında verdi. Laçiner'in tespitleri hayli çarpıcı.

Samanyolu Haber'e konuşan Sedat Laçiner PKK'nın hükümetle yaptığı anlaşmaya uymadığını, yalnızca hasta, zayıf ve özel durumu olan %15'lik kısmı sınır dışına çıkardığını açıkladı.

Laçiner, silahlı elemanlarının hepsinin hala ülkemizde durduğunu ve buna yeni katılanların da eklendiğini ifade etti.

PKK'YA GÖRE ŞU AN EN İYİ ZAMAN

PKK'nın bölgede insan kazanma çalışmalarını son sürat sürdürdüğünü söyleyen Laçiner; "Bir tek kişiyi bile sınır dışına çıkarmadan, taviz vermeden, almak istediklerini almak istiyorlar. PKK Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne tamamen hakim olmak istiyor.

Hükümeti sıkıştırmak için onlara göre en güzel zaman, Gezi olaylarından dolayı bu zaman. Çünkü zaten orada bir karmaşa var. Hükümetin Doğu'da da böyle bir karışıklık yaşanmasını istemeyeceklerini biliyorlar. Hükümeti sıkıştırabilirim, taviz vermeden istediklerimi alabilirim diye düşünüyorlar"
dedi.

LİCE PROVAYDI ASLI GELİYOR

Lice olaylarının bu konudaki küçük bir güç gösterisi olduğunu söyleyen Laçiner, bu olayların başlangıç olarak değerlendirilmesi gerektiğini, örgütün BDP ve KCK üzerinden sokakları karıştırmayı sürdüreceklerini belirtti.

Laçiner; 'Ergenekon yeniden aktif hale gelebilir mi?' Sorusuna ise şöyle cevap verdi:

-"Ne Kürt sorunu ne ekonomi sorunu.. Ergenekon Türkiye'nin en büyük sorunudur, kanserli urdur. Milli olmamızı, devlet olmamızı engeller, yabancıların ülkemizde cirit atmasına sebep olur, iç çatışma oluşturur. Ergenekon'u ciddiye almayan hiç kimse başarılı olamaz. Ergenekon'un kuyruğundan yakalanmasıyla faili meçhul cinayetler bıçak gibi kesilmişti. Ama şunu unutmamak lazım; siz içeriye kimi aldıysanız o anda Ergenekon-2 başlamış demektir. Yani içeriye giren ekibin yerine, dışarıda yeni bir ekip oluşturulmuş demektir. O kanserli urun küçük bir parçasını dahi bıraksanız kendisini yeniden üretir."