BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Lütfü Türkkan'dan şok iddia!

Tunus basınında, silahlı grupların Libya’dan aldıkları kimyasal silah yapımında kullanılan maddelerin Türkiye üzerinden Suriye’ye gönderildiği iddiası yer aldı, MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan da konuyu TBMM gündemine taşıdı.

Abone ol

Türkkan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.

Önergesinde; Libya ordusunun silah depolarından çalınan sarin ve hardal gazlarının büyük buzdolapları içinde Türkiye’ye nakledildiğinin öne sürüldüğünü belirten Türkkan, daha önce kimyasal silah yapımında kullanılan malzemelerin Suriye’ye gönderilmesine göz yuman Türkiye’nin Eylül ayından sonra buna izin vermediğinin iddia edildiğini belirtti.

SİLAHLI GRUPLARA HANGİ GEREKÇE İLE YARDIM EDİLDİ?

Dışişleri Bakanı Davutoğlu’na Tunus’ta silahlı grupların Libya’dan aldıkları kimyasal silah yapımında kullanılan maddeleri Türkiye üzerinden Suriye’ye gönderdikleri iddiası doğru mu diye soran Türkkan, eğer bu iddia doğru ise bu silahlı gruplara hangi gerekçe ile böyle bir yardımda bulunulmuştur dedi.

HARDAL VE SARİN GAZLARININ SURİYE’YE GÖNDERİLMESİNE NEDEN İZİN VERİLDİ?

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Dışişleri Bakanı Davutoğlu’na Türkiye’nin Ensaru’ş- Şeria (Şeriatın Yardımcıları) adlı örgüt ile herhangi bir ilişkisi olup olmadığını da sordu. Türkkan, bu örgütün Libya’dan temin ettikleri hardal ve sarin gazlarının Türkiye üzerinden Suriye’ye gönderilmesine neden ilk önce göz yumuldu, Eylül ayından sonra izin verilmedi sorusunu yöneltti.

KİMYASAL SİLAHA TEPKİ GÖSTEREN HÜKÜMETİN HAMMADDELERİN GÖNDERİLMESİNE İZİN VERMESİ ÇELİŞKİ DEĞİL Mİ?

Ortada önemli bir çelişki olduğunu vurgulayan MHP’li Türkkan, Suriye’de kimyasal silah kullanımına karşı tepkisini ortaya koyan Türkiye’nin silahlı grupların Libya’dan aldıkları kimyasal silah yapımında kullanılan maddelerin Türkiye üzerinden Suriye’ye gönderilmesine daha önce izin vermesi çelişki yaratan bir durum değil mi sorusuna Dışişleri Bakanı’ndan yanıt istedi.

TÜRKİYE MUHALİFLERE KİMYASAL SİLAH SAĞLAMAYA ARACILIK MI ETTİ?


Türkkan’ın yanıtı merakla beklenen bir sorusu daha vardı Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’na: Suriye’de kimyasal silahlarla düzenlenen saldırıyı kimin gerçekleştirdiği dünya kamuoyunu meşgul ederken Türkiye bu yolla muhaliflere kimyasal silah sağlamaya aracılık etmeye mi çalıştı?