Emrah ''Artık tüketicilerin en küçük kampanyaları takip ettiği bu sektörde lüks malların fahiş fiyat farkları, sitemizde ihalelerin tıklanma ve incelenme istatistiklerine de yansıyor'' dedi.
Abone olCan Emrah Özoral, AA muhabirine yaptığı açıklamada, toplam 438 bin lira maliyetle, 5 kalem ''lüks'' mal satın alınabileceğini belirterek, bunları ''Beykoz'da ikinci ihale bedeli 300 bin lira olan 450 metrekare villa'', ''Manisa Turgutlu'da ikinci ihale bedeli 36 bin lira olan fabrika'', ''ikinci ihale bedeli 30 bin lira olan 2003 model Porche Cayenne'', ''ikinci ihale bedeli 32 bin lira olan Kuşadası'nda 70 metrekare yazlık'' ve ''ikinci ihale bedeli 40 bin lira olan dört kamaralı Lady Patricia yat'' şeklinde sıraladı.
İhalelerdeki ekpertiz raporlarına göre muhammen bedeli 2 milyon olarak belirlenen bu malların, piyasadaki fiyat toplamının 3 milyon lirayı bulduğunu açıklayan Özoral, bu durumda satın alan kişinin, 2,5 milyon lira civarında kar elde ettiğini belirtti.
Özoral, üyeleri arasında eşinin haberi olmadan araba, arsa ihalelerini takip eden ev hanımlarının yanı sıra, aslında alamayacağı lüks grubuna giren araç ve gayrimenkulleri araştırıp, bu mallara sahip olmak için ne kadar paraya ihtiyaç duyduğunu araştıranlar bulunduğunu anlatırken, ''Normal fiyatın, birinci ihalede yüzde 60 ve ikinci ihalede yüzde 40 bedelini görünce ihaleye giren çok sayıda üyemiz oluyor'' dedi.
İhale ilanları arasında tıklanma sayısının, her zaman lükse daha fazla olduğuna dikkati çeken Özoral, ''Jeep, lüks otomobil, villa türü statü göstergesi mallar her zaman kişiler için en büyük fırsattır. Artık tüketicilerin en küçük kampanyaları takip ettiği bu sektörde lüks malların fahiş fiyat farkları, sitemizde ihalelerin tıklanma ve incelenme istatistiklerine de yansıyor'' diye konuştu.
TOPLAM İLANLARIN YÜZDE 15'İNİ OLUŞTURUYOR
Emrah Özoral, uçak, yat, fabrika, lüks otomobil, çiftlik ve otel gibi ''lüks'' grubuna giren ilanların toplam ihale ilanlarının yüzde 15'ini oluşturduğu kaydederek, bu oranın, orta halli kişilerin, ''belki de planları içinde 10 yıl sonra sahip olabilecekleri'' mallara, ummadıkları fiyatlara sahip olmalarını sağladığını söyledi.
Gelişmiş ülkelerde ev eşyalarının haczedilemediğine ancak Türkiye'de bunun tersinin olduğuna işaret eden Özoral, ''Site kurucusu olarak şirketimize edindiğim misyonda bu yer almıyor. Çünkü bu ihalelerin amacı para tahsil etmek değil, borçlu olan kişiyi rencide etmektir. Söz konusu eşyaların satılmayıp, yedi eminde süründüğünü görmekteyiz. Bundan dolayı kesinlikle sitemizde yer vermiyoruz'' dedi.