BIST 10.267
DOLAR 32,26
EURO 34,78
ALTIN 2.412,62
HABER /  SPOR

Luganonun yerine düşünülen isim

Takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakılan Diego Lugano'nun yerine stoper arayışlarını sürdüren Fenerbahçe, aradığı ismi Güney Afrika'da buldu.

Abone ol

Fenerbahçe, ABD Milli Takımı'yla birlikte Konfederasyon Kupası için Güney Afrika'da bulunan Nijerya asıllı futbolcu Oguchi Onyewu'yu renklerine bağlamak üzere. Skysport'ta yer alan bir haberde, Sarı-lacivertlilerin Onyewu ile anlaştığı iddia edildi.

Haberde birçok Premier Lig takımının da transfer listesinde yer alan Birleşik Amerikalı savunma oyuncusunun Fenerbahçe'yi tercih ettiği bildirildi.

Belçika Ligi takımlarından Standart Liege'de forma giyen 27 yaşındaki başarılı defans oyuncusu, Standart'la sözleşme yenileme görüşmelerinden sonuç alamayınca Belçika'dan ayrılma kararı almıştı.

ABD Milli Takımı'yla 8.FIFA Konfederasyon Kupası Finalleri'nde yarı finale yükselen Onyewu'nun Fenerbahçe'ye 3 yıllık imza atacağı bildiriliyor.

OGUCHI ONYEWU KİMDİR?

13 Mayıs 1982 Washington DC doğumlu olan Onyewu'nun asıl adı; Oguchialu Chijioke Goma Lambu Onyewu.

Ailesi Nijerya asıllı olan Onyewu, futbol kariyerine Sherwood High School, IMG Soccer Academy, Clemson Tigers gibi alt yapı takımlarında başladı.

2002-2004 yılları arasında Fransa'da Metz takımının formasını giyen Onyewu 2003 yılını La Louviere'de kiralık olarak geçirdi. 2004-2007 yılları arasından Standart Liege'e giden Onyewu 2007 yılında Premier Lig ekiplerinden Newcastle United'da top koşturdu. Kısa süre sonra yeniden Standart'a dönen Onyewu Belçika ekibinde 179 maça çıktı ve 16 gole imzasını attı.

Onyewu, 2004 yılından itibaren Amerika Birleşik Devletleri Milli Takımı'nın formasını giyiyor.