BIST 10.267
DOLAR 32,31
EURO 34,83
ALTIN 2.414,43
HABER /  DÜNYA

Devrim muhafızlarından gözdağı

İran'da gösterilerin önünü almak için güvenlik önlemleri artırılıyor. Devrim muhafızları sert bir şekilde uyardı.

Abone ol

İran Devrim Muhafızları, muhalefetin protesto gösterilerinin bastırılacağını açıkladı.

Devrim Muhafızlarının internet sitesinden yayımlanan açıklamada, cumhurbaşkanı seçimi dolayısıyla caddelere taşacak her tür protesto gösterisinin, "devrimci müdahaleyle" bastırılacağı belirtildi.

Ülkenin en etkili askeri gücü olan Devrim Muhafızları'nın açıklamasında, "sabotaj ve isyan eylemlerinden kaçınılması" çağrısı yapıldı ve "direnenlerin İran'a karşı komplo içinde olmakla suçlanacakları" belirtildi.

Açıklamada, protestoculara, Devrim Muhafızları'nın ve diğer güvenlik güçleriyle, disipline kuvvetlerin "kararlılığı ve devrimci müdahalesine hazır olmaları" uyarısı yapıldı.

Musevi sitesinde, "Bu ülke size aittir, yalanı ve hileyi protesto etmek hakkınızdır" diyerek, gösteri düzenleme çağrısı yaptı, ancak Tahran'da güvenlik önlemleri gittikçe sertleştiği için gösteriye kaç kişinin katılacağı merak konusu.

Cumhurbaşkanı seçimine hile karıştırıldığını öne süren Mir Hüseyin Musevi yandaşlarınca bugün yapılan son açıklamaya göre yeşil kurdele bağlı siyah mumlar taşınarak ölenlerin anılması planlanıyor. Çağrıda, sürücülerden de, bugün yerel saatle 17.00'den (TSİ 15.30) itibaren iki saat süreyle otomobillerinin farlarını açık tutmaları istenmişti.

Musevi dün akşam yaptığı açıklamada ise protestoculara, "yalanlara ve seçim hilesine karşı koymak hakkınız" diye seslenmiş, protestoların sürmesini istemişti.