BIST 10.157
DOLAR 32,36
EURO 34,71
ALTIN 2.391,05
HABER /  DÜNYA

Lübnan'da İran elçiliğine saldırı

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta İran Büyükelçiliği yakınında iki büyük patlama meydana geldi. İran Büyükelçiliği'ni hedef aldığı iddia edilen saldırıda 23 kişi öldü, 146 kişi de yaralandı. İran'ın Lübnan'daki Kültür Ateşi de ölenler arasında.

Abone ol

LÜBNAN'ın başkenti Beyrut'taki İran elçiliğinin yanında bombalı araç patladı en az 20 kişi hayatını kaybetti.

Reuters Lübnan Sağlık Bakanlığı'na dayandırdığı bilgiye göre ölü sayısını 23 yaralı sayısını ise 146 olarak geçti. Saldırıda ilk olarak bir motosikletin, saniyeler sonra ise bombalı bir aracın patlatıldığı ifade edildi.

Beyrut'un 'Hizbullah'ın kalesi' olarak da biliniyor olması akıllara 'El Kaide misilleme mi yapıyor?' sorusunu getirdi.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta İran Büyükelçiliği yakınında iki büyük patlama meydana geldi. Lübnanlı bir kaynak ölenler arasında İran'ın kültür ateşesinin de bulunduğunu söyledi. Lübnanlı yetkili, 23 kişinin öldüğü saldırıda İran Kültür Ateşesi İbrahim Ensari'nin de hayatını kaybettiğini belirtti. 

Görgü tanıkları, İran Büyükelçiliği'ni hedef alan iki saldırının iki dakika arayla gerçekleştirildiğini belirtti. Saldırıda İran Büyükelçilk binasının da zarar gördüğü açıklandı. Lübnan Büyükelçisi'nin saldırıda yara almadan kurtulduğunu duyurdu. 

İran medyası, ise büyükelçi korumasının da ölenler arasında olduğunu belirtiyor. Patlamanın ardından bölgeye çok sayıda ambulansın gönderildiği ifade edildi. Saldırının roketlerle gerçekleştirildiğini ileri sürdü. Saldırıya bomba yüklü araçların neden olduğu da başka bir iddia. 

Saldırının, İran'ın Suriye'deki savaşta Beşşar Esad yönetimine verdiği destek nedeniyle düzenlendiği belirtiliyor. Saldırıya bomba yüklü araçların neden olduğu da başka bir iddia.

SALDIRIYI ÜSTLENEN GRUP

Saldırıda ilk olarak bir motosikletin, saniyeler sonra ise bombalı bir aracın patlatıldığı ifade edildi. Saldırıyı El Kaide'ye bağlı Abdullah Azam Taburu üstlendi.



buyuk.20131119141424.jpg