BIST 10.046
DOLAR 32,37
EURO 34,76
ALTIN 2.412,02
HABER /  DÜNYA

Beyrut’ta bilanço ağırlaşıyor

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta İran Büyükelçiliği’ne yönelik bombalı saldırılarda ölenlerin sayısı 22’ye yükseldi.<br/>El-Kaide bağlantılı Abd...

Abone ol

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta İran Büyükelçiliği’ne yönelik bombalı saldırılarda ölenlerin sayısı 22’ye yükseldi.
El-Kaide bağlantılı Abdullah Azam Tugaylarının üstlendiği çifte saldırıda 22 kişi hayatını kaybetti. Saldırılardan ilkinin bir intihar bombacısının kendini havaya uçurması, ikincisinin ise bomba yüklü bir aracın havaya uçurulması sonucu gerçekleştiği açıklandı.
Hayatını kaybedenler arasında İran Kültür Ataşesi İbrahim Ensari de bulunuyor. Olayda enkaza dönen elçilik yakınlarındaki binalarda arama çalışmaları devam ediyor. Patlamanın meydana geldiği yer, Hizbullah’ın “kalesi” olarak biliniyor. Hizbullah üyeleri, patlama sonrası alanı kordon altına aldı ve bölgeye giriş-çıkış yapanları arıyor.
Öte yandan, İran’ın Lübnan Büyükelçisi, Hizbullah’a bağlı El-Manar TV’ye yaptığı açıklamada, saldırıdan İsrail’i sorumlu tuttu. İsrail’den konuyla ilgili yalanlama geldi. “Korkakça bir terörist saldırı” olarak nitelendirdiği olayı kınayan Lübnan Başbakanı Necip Mikati, saldırının amacının Lübnan’ı karıştırmak ve “birilerine mesaj vermek için Lübnan’ı kullanmak” olduğunu belirtti.
İran ve Lübnanlı Şii grup Hizbullah, Suriye rejiminin önemli destekçileri arasında.
(İHA)