BIST 9.645
DOLAR 32,53
EURO 34,83
ALTIN 2.428,60
HABER /  EKONOMİ

LPG'ye okkalı motorine son dakika zam

LPG fiyatlarına yapılan yüklü zammın ardından motorin fiyatlarına da zam geldi. Bugün benzin fiyatları da zamlanmıştı.

Abone ol

Benzin ile başladı LPG ile devam etti günü motorin zammı ile tamamladı. Motorinin litre fiyatı yarından itibaren İstanbul, Ankara ve İzmir'de 5 kuruş artacak.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) 19 Şubat 2015'te aldığı tavan fiyatı kararı çerçevesince 4 Mart'tan itibaren il bazında uygulanacak motorin tavan fiyatlarını açıkladı.

Motorinin litre tavan fiyatı, yarından itibaren Ankara'da 3,89, İstanbul ve İzmir'de ise 3,83 lira olacak. Diğer illerde ise motorinin litre fiyatı 3,83 ile 4,04 lira arasında değişecek.

Böylece motorin litre fiyatı, İstanbul, Ankara ve İzmir'de ortalama 5 kuruş artacak.

EPDK, dağıtım şirketlerinin akaryakıt fiyat oluşumlarında belirlenen fiyat metodolojisine uymamaları nedeniyle Petrol Piyasası Kanununun ilgili hükümleri gereğince tavan fiyat uygulaması kararı almıştı.

LPG'YE YÜKLÜ ZAM

EPDK'nın Tavan Fiyat uygulamasıyla benzine gelen zamdan sonra LPG zamları da belli oldu. Otogaz olarak da bilinen LPG'ye yüzde 12,38 artışla 20 kuruş zam geldi!

Bugün itibarıyla LPG'nin litresine 20 kuruşluk zam geldi. Zamlardan nasibini alan bir diğer yakıt ise tüpgaz oldu. Yüzde 14,5 zam ile tüpgaza 36 kuruş zam geldi. Son gelen zam ile birlikte İstanbul'da LPG'nin litresi 2,24'ten 2,44'e yükseldi.

BENZİN DE BUGÜN 12 KURUŞ ZAMLI
Benzinin litre fiyatı da bugünden itibaren İstanbul, Ankara ve İzmir'de 12 kuruş arttı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) 19 Şubat 2015'te aldığı tavan fiyatı kararı çerçevesince 3 Mart'tan itibaren il bazında uygulanacak kurşunsuz benzin türleri tavan fiyatlarını açıkladı.

İstanbul'da kurşunsuz benzinin litre fiyatı 4,45, Ankara'da 4,48, İzmir'de ise 4,47 lira oldu. Diğer illerde ise benzinin litre fiyatı 4,45 ile 4,63 lira arasında değişiyor.

EPDK, dağıtım şirketlerinin akaryakıt fiyat oluşumlarında belirlenen fiyat metodolojisine uymamaları nedeniyle Petrol Piyasası Kanununun ilgili hükümleri gereğince tavan fiyat uygulaması kararı almıştı.