BIST 10.899
DOLAR 32,22
EURO 34,98
ALTIN 2.447,99
HABER /  GÜNCEL

Lovelet Outlet'in temeli törenle atıldı

Samsun'da inşa edilecek olan Lovelet Outlet'in temeli, Bülent Arınç tarafından atıldı

Abone ol
AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, ''Teşekkürün büyüğünü hak eden, bu yatırımlar için uygun ortamı, istikrarı sağlayan Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'dir'' dedi.

İdol İnşaat tarafından Canik ilçesinde 75 bin metrekare alanda inşaatına başlanacak ''Lovelet Outlet'' alış veriş merkezinin temeli Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından törenle atıldı.

Törende konuşan AK Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Suat Kılıç, ''Bugün gerçekten çok önemli bir adımı burada atacağız. İnşallah yakında Samsun'da büyük eserler hayat bulacak. Eski Samsun Otogarı, Rönesans Grup tarafından bir kaç ay içinde yapımına başlanarak 5 yıldızlı bir otel olarak Samsun'a kazandırılıyor'' dedi.

Diğer taraftan Meteoroloji Bölge Müdürlüğü arazisinin 2 hafta önce tahsis edildiği yönde Güral Yatırım Turizm Grubu tarafından yine 5 yıldızlı otel olarak Samsun'a kazandırılacağını ifade eden Kılıç, şöyle devam etti:

''Cumhuriyet Meydanı'ndaki eski Tekel Fabrikaları, TurkMall Grubu tarafından halen devam eden restorasyon çalışmaları kapsamında hem otel, hem de alışveriş merkezi olarak Samsun'a kazandırılıyor. Yine Divan Oteller zinciri Cumhuriyet Meydanı'nda inşa edilecek yepyeni bir şehir oteli ile Samsun'a adımlarını atmaya hazırlanıyor. Yakın tarihte imzası atıldığı şekliyle Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi arasındaki protokol doğrultusunda Samsunumuz 7 bin 500 kişilik spor salonuna, öte yandan Özel İdare, Belediye, Sanayi Odası girişimi ile yine Samsunumuz bir fuar ve ticaret merkezine kavuşturuluyor. Bu değerli adımlar saymakla bitmez. Samsun'un dokusunu, Samsun'un değerlerini, Samsunspor başta olmak üzere Samsun'un hassasiyetlerini ilmek ilmek keşfeden İdol Grubu kutluyorum. Onlar Samsun'a, Samsun'un yerel aktörlerine teşekkür ettiler. Fakat, teşekkürün büyüğünü hak eden, bu yatırımlar için uygun ortamı istikrarı sağlayan Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'dir. Hükümetimiz adına burada bulunan Hükümetimiz üyesi ve Başbakan Yardımcımız Sayın Bülent Arınç'a teşekkür ediyorum.''

50 MİLYON AVRO YATIRIM

İdol İnşaat Genel Koordinatörü Hakan Acıtaş, ise 50 milyon Avro yatırımla 75 bin metrekare alanda inşa edilecek alışveriş merkezinde pek çok markanın ürünlerinin satışa sunulacağını söyledi.

Gelecek yıl Mart ayında açılması planlanan 40 bin metrekarelik kiralama alnına sahip olacak AVM'de ayda 900 bin kişiyi ağırlamaya hazırlandıklarını ifade eden Acıtaş, yatırımlarıyla bin 200 kişiye iş imkanı sağlayacaklarını vurguladı.

AVM'nin 170 marka ve 225 bağımsız bölümden oluşacağını belirten Acıtaş, şunları kaydetti:

''Kişi başı harcamaları İzmit'ten sonra Türkiye ikinicisi olan il Samsun. Orta ve Doğu Karadeniz'le birlikle Rusya, Gürcistan ve Türk Cumhuriyetlerine açılan bir kapı. Özellikle Samsun Rusya'ya yapılan ekonomik anlaşmalar için özel önem taşıyor. Hergün Rusya ile ihracat tren ve feribotla yapılıyor. Bu da kente hareketlilik kazandırıyor. Yine özellikle Rusya ve Gürcistan'dan çok sayıda turist kente geliyor.''

Acıtaş, inşaatı süren Kongre ve Kültür Merkezi ile bu yıl Canik'ta açılacak özel üniversitenin getireceği öğrencilerin de AVM'nin performansını artıracağını ifade etti.