BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,56
ALTIN 2.492,89
HABER /  SAĞLIK

Lösemili çocuklar için 1 TL'ye 1 can!

Osmaniye'de bir ilkokulun öğrencileri, lösemili çocuklar için düzenledikleri "1 TL'ye 1 Can" kampanyasıyla lösemiye dikkat çekmeyi amaçlıyor.

Abone ol

OSMANİYE - Yavuz Sultan Selim İlkokulu öğrencilerinin başlattığı kampanya kapsamında minik öğrenciler kapı kapı dolaşıp lösemi hastalığı konusunda toplumu bilinçlendirerek, lösemili çocuklar için bağış toplayacak.

İlkokul öğretmen ve öğrencileri, "1 TL'ye 1 Can kurtarabileceğinizi biliyor musunuz?" sloganıyla hazırladıkları broşür ve afişleri mahallelerinin çeşitli yerlerine asarak ve evlere dağıtarak kampanyaya desteği artırmayı hedefliyor.

Okul Müdürü Adil Çimen, bir hafta sürecek kampanyanın amacının lösemi hastalığına yakalanan çocuklara dikkat çekmek olduğunu belirtti.

Kampanyanın koordinatörlüğünü yürüten sınıf öğretmeni Tahir Sarıbıyık da kampanya teklifinin öğrencilerden geldiğine işaret ederek, kampanyanın sembolik olduğunu, asıl amacın öğrenciler ve toplumu lösemi hastalığı konusunda bilinçlendirmek olduğunu söyledi.

Sarıbıyık, öğrencilerinin büyük bir heyecan ve istekle başlattığı kampanyanın diğer okullara ve il geneline yayılmasını umduğunu ifade etti.

4. sınıf öğrencisi Zeynep Yaşar ise kendi harçlıklarından ve mahallelerinden topladıkları paraların bir kısmıyla lösemili çocuklara oyuncak alacaklarını anlattı.

Lösemili çocukları televizyondan gördüğünü ve onlar için çok üzüldüğünü dile getiren öğrencilerden Veli Fidan da "Topladığımız paralarla lösemili kardeşlerimiz tedavi edilecek, onlara ilaç alınacak, bu bizi mutlu ediyor, umarım onlar da iyileşir ve mutlu bir hayat yaşar" diye konuştu.

Kampanya pazar günü sona erecek.