BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,89
ALTIN 2.434,73
HABER /  GÜNCEL

Los Angeles operasyonu: Firari polis öldürüldü mü?

Los Angeles'te 'yakalanması için 1 milyon dolar' ödül konulan ve üç kişinin öldürülmesinden sorumlu tutulan eski polis memuru Christopher Dorner'ın saklandığı düşünülen dağ evine operasyon düzenlendi. Dorner'ın akıbeti hâlâ meçhul.

Abone ol

Los Angeles emniyetinin, cinayet zanlısı olarak aranan eski bir polis memurunun kıstırıldığı sanılan dağ evine düzenlediği operasyonun sonucuna ilişkin çelişkili haberler geliyor.

Amerikan basını, 33 yaşındaki Christopher Dorner adlı eski güvenlik görevlisinin saklandığı düşünülen evde bir ceset bulunduğunu duyurdu.

Ancak Los Angeles polisi, sadece operasyonun sona erdiğini doğruladı, henüz eve girip arama yapamadıklarını, bu nedenle evde bir ceset bulunduğu iddialarını teyit edemeyeceklerini duyurdu.

Öte yandan,yetkililer, düzenlenen operasyonda hedef aldıkları kişinin Dorner olduğundan emin.

2008 yılında görevden alınmasından sorumlu tuttuğu bazı mesai arkadaşlarından intikam almak için yemin ettiği iddia edilen Christopher Dorner üç polisi öldürdüğü iddiasıyla bir haftadan uzun süredir aranıyor.

Dağ evine düzenlenen operasyonda Dorner olduğu düşünülen kişinin, baskın timiyle çatışmaya girdiği, bir polisi öldürüp bir başkasını yaraladığı bildiriliyor.

İnternet ortamında paylaştığı 14 sayfalık bir mektupta Dorner, kariyerinin sonlanmasına neden olmakla suçladığı ve aralarında polislerin de bulunduğu birçok kişiyi tehdit etmişti.

Dorner, 2008 yılında işinden olmasına yol açan polis memurlarından intikam alacağını belirtmişti.

Dorner'in öldürmekle suçlandığı kişiler arasında, hakkında açılan bir disiplin soruşturması sırasında kendisini temsil eden bir kişi bulunuyor.

Los Angeles yetkilileri üç kişinin katil zanlısı olan Dorner'ın yakalanmasına yardım edecek bilgi sağlayanlara 1 milyon dolar ödül verileceğini duyurdu.