BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Londrada yangın paniği

Londra'da dünyanın en eski tarihi kanser hastanesinde çıkan yangın panik yarattı.

Abone ol İngiltere'nin başkenti Londra'da dünyanın en eski tarihi kanser hastanesi ‘Royal Marsden Hastanesi’nde çıkan yangın, büyük bir paniğe neden oldu. Binada büyük hasara yol açan yangın sırasında iki ameliyatın sürdüğü belirtildi.

Londra'nın merkezindeki Kensington bölgesinde bulunan, dünyada kanser tedavisine odaklanan ve hastalığın nedenleri hakkında araştırmaların yapıldığı ilk hastane olan Royal Marsden Hastanesi'nde bugün öğle saatlerinde bir yangın çıktı. Çıkan yangının, iki ameliyatın yapıldığı sırada meydana gelmesi nedeniyle panik büyük yaşandı.

Yangın nedeniyle binada bulunan hastalar hızla tahliye edilirken, ameliyat olan iki hastanın acil olarak başka bir hastaneye sevk edildikleri öğrenildi.

İtfaiye yetkilileri, hastanenin boşaltılması sırasında sadece iki hastane çalışanının dumandan etkilenmesinekarşın durumlarının iyi olduğunu açıkladı. Yaklaşık 30 itfaiye aracının müdahale ettiği yangın nedeniyle 25 ilkyardım aracı hazırda bekletildi.

Dünyada, kanser tedavisine odaklanan ve hastalığın nedenleri hakkında araştırmaların yapıldığı ilk hastane olan Royal Marsden 1851'de açıldı. Avrupa'nın en büyük ve kapsamlı kanser Merkezi olan hastanede, her yıl 40 binden fazla kanserli hasta tedavi ediliyor.