BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Polise hapis istemi

Açtığı uyarı ateşi sonucu, bir kişinin ölümüne sebep olan polise hapis istemi.

Abone ol İzmir Karşıyaka'da ''dur'' ihtarına uymadığı için açılan uyarı ateşi sonucu, Baran Tursun'un hayatını kaybetmesinin ardından tutuklanan polis memuru hakkında ''olası kasıtla adam öldürme'' iddiasıyla 25 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

Cumhuriyet Savcısı Cengiz Bardak, Baran Tursun'un hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan olayla ilgili soruşturmasını tamamlayarak, iddianameyi hazırladı ve Karşıyaka 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne sundu.
 
İddianamede polis memuru O.A.'nın, "olası kasıtla adam öldürme" suçundan yargılanması talep edildi. O.A. 14 Ocak'ta hakim karşısına çıkacak.
 
Olayın gelişimi
 
Karşıyaka ilçesi Bayraklı semtinde 24 Kasım 2007 tarihinde polis ekiplerinin "dur" ihtarına uymadığı için kovaladıkları Baran Tursun yönetimindeki araç, ağaçlara ve elektrik direğine çarpmıştı.
 
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan ve başının arka kısmında kurşun yarası tespit edilen Tursun, bir süre yaşam destek ünitesine bağlı tutulduktan sonra hayatını kaybetmişti.
 
Kovalamaca sırasında uyarı ateşi açtıkları iddiasıyla gözaltına alınan polis memurlarından O.A. çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.