BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,78
ALTIN 2.398,57
HABER /  GÜNCEL

Londra'da 'terör' alarmı

İngiltere başkentinin güneyinde tabanca ve bıçaklar taşıyan iki saldırgan, asker olduğu sanılan bir genci sokak ortasında öldürdü. Saldırganların "Allahü ekber" diye bağırdığı öne sürülürken, İngiliz hükümeti teyakkuza geçti.

Abone ol

Londra'nın güney doğusunda asker adayı olduğu sanılan genç bir erkeğin İslamcı sloganlar attığı iddia edilen iki kişi tarafından öldürülmesi üzerine İngiliz hükümeti alarma geçti.

Polis ve ambulans görevlileri, olayda bir kişinin öldüğünü, saldırgan olduğu sanılan iki kişinin hastaneye kaldırıldığını belirtti.

Görgü tanıklarının BBC'ye aktardığına göre, pala türü bıçaklar ve bir tabanca taşıyan iki saldırgan, üzerinde "Help for Heroes" (Kahramanlara Yardım) adlı orduyla yardımlaşma kuruluşunun tişörtü bulunan kişiye sokak ortasında saldırdı.

James adlı şahit, "O iki adam deliye dönmüş gibiydi. Hayvan gibiydiler. Onu kaldırımdan çektiler ve bedenini yolun ortasına fırlatıp orada bıraktılar" dedi.

Saldırganlar yerde yatan kişinin etrafında turlayarak, etrafta toplanan kişilere silah doğrulttu. Polisin etrafı çembere almasının ardından olay yerine gelen silahlı polis memurları, saldırganları vurarak etkisiz hale getirdi.

BBC politika editörü Nick Robinson'ın Başbakanlık kaynaklarından edindiği bilgiye göre, saldırganların "Allahü ekber!" diye bağırdığı kaydedildi.

Woolwich bölgesi milletvekili Nick Raynsford, ölen kişinin aynı civardaki kışladaki askerlerden biri olduğunu söyledi.

Olay üzerine, İçişleri Bakanı Theresa May, kabinenin kriz komitesini toplantıya çağırdı. İngiliz iç istihbarat kuruluşu olarak görev yapan Güvenlik Servisi MI5 Genel Direktörü Andrew Parker, Bakan May'i bilgilendirdi.

BBC editörünün edindiği izlenime göre, İngiltere hükümeti "terör saldırısı" olarak değerlendiriyor.

Öğleden sonra meydana gelen olay nedeniyle, yakındaki okulun kapıları kilitlendi. Daha sonra tahliye edilen çocuklar evlerine gönderildi.