BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

'Londra olimpiyat mirası konusunda çıtayı yükseltti'

Olimpiyat Komitesi Başkanı Jacques Rogge, 2012 Londra oyunları öncesindeki son teftiş ziyaretinde Londra'nın geleceğe miras bırakma konusunda örnek oluşturduğunu söyledi.

Abone ol

Olimpiyat Komitesi Başkanı Jacques Rogge Londra'nın 2012 Olimpiyat oyunları için hazırlıklarından etkilendiğini söyledi.

Olimpiyat heyeti 27 Temmuz'da başlayacak olan 2012 Londra Olimpiyatları öncesinde üç günlük son bir teftiş ziyareti yapıyor.

Olimpiyat Komitesi Başkanı Rogge İngiltere Başbakanı ile de bir görüşme yaptı.

Başbakan David Cameron görüşmede Londra'nın oyunlara zamanında ve bütçesi içinde kalarak hazır olacağını söyledi ve bu olimpiyatların spora ilgi ve katılımın artmasına ciddi bir katkı yapacağı inancını dile getirdi.

Başbakan David Cameron dışında Kültür Bakanı Jeremy Hunt, Spor Bakanı Hugh Robertson ve 2012 Londra Olimpiyatları'nın Başkanı Lord Coe ile re görüşen Jacques Rogge memnuniyetini, "Londra, kalıcı bir miras birakma konusunda çıtayı yükseltti" diyerek belirtti.

Önceki İşçi Partisi hükümetinin spora katılımı artırma amaçlı hedefleri, Muhafazakar Parti-Liberal Demokratlar iktidarında bir kenara bırakıldı. Oyunların başta planlandığı gibi kalıcı bir miras bırakamayacağı konusunda eleştiriler yapılıyor.

Başbakan Cameron, katılım konusunda zorluklar olduğunu kabul etti ama oyunların gençlere ilham vereceği konusundaki umudunu tekrarladı.

Kendisi de İngiltere'nin yetiştirdiği büyük eski atletlerden biri olan Londra Olimpiyat Komitesi Başkanı Lord Sebastian Coe da, 2012 oyunlarının eşsiz olacağını söyledi ve "Benim hayalim, bu ülkede ve her yerde milyonlarca genç insanın, gezegenin en iyi sporcularının başarılarına tanık olup, bundan aldıkları ilhamla spora yönelmesi" diye konuştu.

Olimpiyat oyunlarının başlamasına yüz günü biraz aşkın bir süre kaldı.

Olimpiyat Komitesi Londra'nın hazırlıkları konusunda rahat. Bütün büyük saha ve tesislerin inşaatı tamamlandı, deneme niteliğinde yarışlar yapıldı ve biletler kapış kapış satıldı.