BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,61
ALTIN 2.388,97
HABER /  GÜNCEL

Londra 2012: Kapanış töreni söylentileri

Londra Olimpiyatları'nın kapanış törenine ilişkin ayrıntılar sır gibi saklanırken, George Michael ve Muse rol alacaklarını duyurdu, Pink Floyd iddiası yalanlandı.

Abone ol

2012 Olimpiyatlarında bitime yaklaşılırken, dikkatler son madalyalar için verilecek mücadelenin yanısıra kapanış töreninin ayrıntılarına odaklanmış durumda.

İlk sızan ayrıntılar, George Michael'in törende rol alacağına işaret ediyor.

Michael twitter'da yayınladığı mesajında kapanış töreninde yer alacağını duyurdu.

Londra 2012'nin resmi marşının bestecisi Muse da, kapanış töreninde rol üstleneceğini teyit etti.

Londra Olimpiyatları Organizasyon Komitesi, iddialarla ilgili olarak herhangi bir açıklama yapmazken, bir sözcü ''Herşeyi açılış töreninde olduğu gibi gizli tutmak istiyoruz'' dedi.

Pazar günü TSİ 23.00'te başlayacak olan kapanış töreninde 80 bin kişilik Olimpiyat Stadı'nın tamamen dolması bekleniyor.

Açılış töreni dünya genelinde 900 milyon kişi tarafından izlenmişti. Kapanış töreninde de benzer bir rakama ulaşılması umuluyor.

''Britanya Müziği'nin Senfonisi'' olarak adlandırılan ve sanat yönetmeni Kim Gavin tarafından hazırlanan açılış töreninin İngiliz besteci Elgar'dan Adele'e kadar İngiliz müziğinin geniş bir yelpazesine ilişkin bir kompozisyon olması planlanıyor.

George Michael, hafta içinde attığı bir tweet'te ''Geçen haftanın büyük bölümünü kapanış töreni için çılgınlar gibi hazırlanarak geçirdim'' dedi.

Şarkıcı Ed Sheeran da Avustralya'da yayın yapan bir radyo kanalına Pink Floyd'a eşlik edeceğini öne sürmüş, bu iddiası grup adına yapılan bir açıklamayla reddedilmişti.

The Who, Madness, Take That ve Spice Girls'ün de törende rol oynayacakları söylentileri de var.

Kapanış töreninde ayrıca katılan ülkelerin bayrakları ve sporcular bu kez ülkelere göre ayrılmış şekilde değil birarada geçiş yapacaklar.

Sonunda da Yunanistan, Britanya ve 2016'nın evsahibi ülkesi Brezilya'nın bayrakları göndere çekilerek, 27 Haziran'da yakılan Olimpiyat ateşi de söndürülecek.