BIST 10.677
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.419,09
HABER /  GÜNCEL

Livaneli'den CHP'ye ağır eleştiriler

Kısa bir süre önce CHP'yle yollarını ayıran Zülfü Livaneli'den eski partisine ağır eleştiriler geldi. Livaneli, AK Parti'nin CHP sayesinde alternatifsiz olduğunu kaydetti.

Abone ol

İstanbul Bağımsız Milletvekli Zülfü Livaneli, Türkiye solunun kötü bir sınav verdiğini, sol adı almış partilerin solla alakalarının kalmadığını belirtti. Livaneli, CHP’nin iktidarla kesin işbirliğinin halkı alternatifsiz bıraktığını ifade etti.

"SOL İLE ALAKALARI YOK"

İstanbul Bağımsız Milletvekli Zülfü Livaneli, sol adı almış partilerin solla alakalarının kalmadığını söyledi. Livaneli, Solun miliyetçi olamayacağını ancak yurtsever olabileceğini savunarak, kendisinin bu söylemine Ecevit’in "yurdu seveceksin üzerinde yaşayan insanı sevmeyecek misin?" diyerek "şovenistçe" yaklaştığını kaydetti.

TAŞRA İNTİKAM ALIYOR

Zülfi Livaneli CNNTürk’te katıldığı bir sohbet programında Osmanlı hanedanının karşısında kimse olamadığı için Türkiye’de aristokrasi bulunmadığını, bu nedenle şu anda taşranın elitten intikam aldığını belirtti. Livaneli, "Bunu nasıl mı yapıyorlar örneğin kötü mimari örnekleriyle" dedi.
Türkiye’de 3 türlü kutuplaşma olduğunu bunların "Siyasal İslam", "Kürt Hareketi" ve "Cumhuriyetçi Milliyetçilik" olduğuna işaret eden Livaneli, Türkiye’de kavganın henüz bitmediğini söyledi.

"ŞOVENİST"

Livaneli, Türkiye solunun kötü bir sınav verdiğini ve sol adı almış partilerin solla alakalarının kalmadığını savunarak, solun milliyetçi olamayacağını ancak yurtsever olabileceğini ifade etti. Kendisinin bu söylemine Ecevit’in "yurdu seveceksin üzerinde yaşayan insanları sevmeyecek misin" diyerek yaklaştığını, bunun ise şovenist bir söylem olduğunu dile getirdi.

"KÜLTÜRE SAHİP ÇIKTIĞI HÜMANİST
OLDUĞU İÇİN SOLCU OLDUM"


Zülfü Livaneli, sol partilerin dünyada da düzenden pay almaya başladığını ve büyük bir felsefi boşluk oluştuğunu söylerken, "Ben, sol kültüre sahip çıktığı, hümanist olduğu için solcu oldum" dedi.

"RAP VE ROCK DA DİNLİYORUM"

Zülfü Livaneli rap ve rack yapanları da severek dinlediğini, ancak bunların Kazım Koyuncu’nun yaptığı gibi geleneklerle yoğurulması gerektiğine dikkat çekti. "Aksi halde gelenek yok olur" diyen Livaneli, müziğin şuanda bir noktada sıkışmaya başladığını toplumsal nitelikli yapıtların artması gerektiğini anlattı.

"BENİM İÇİN SİYASET KİTLELERİ
BİRARAYA GETİRMEKTİR"

Livaneli son dönemde kendisini en çok Irak savaşının, töre cinayetlerinin ve meclisteki kilitlenmişliğin üzdüğünü söylerken, "CHP’nin iktidarla kesin işbirliği halkı alternatifsiz bırakıyor" dedi. Siyasi partilerin aydın insanları kullanarak bir yerlere geldiğini ifade ederen Livaneli, "Ben gene kitleleri biraraya getirmeye çalışacağım, benim için siyaset bu" dedi.