BIST 10.471
DOLAR 32,85
EURO 35,20
ALTIN 2.451,16
HABER /  GÜNCEL

Livaneli ilahi okuyacak

CHP’den istifa eden İstanbul Milletvekili Zülfü Livaneli, siyasi çalışmalarını bir yana bırakıp yeni albüm için kolları sıvadı. Livaneli yeni albümde ilahi okuyacak.

Abone ol

Sanatçı, bu albümde sözleri Yunus Emre’ye ait olan ‘Aşkın Elinden’ adlı ilahiyi de okuyacak. Hayranları, Livaneli’nin kişisel internet sitesine ‘siyaseti bırakıp müziğe döndüğü için’ tebrik mesajları yağdırıyor.

2002 seçimlerinde CHP lideri Deniz Baykal’ın ‘A takımı’ndan siyasete giren Zülfü Livaneli, çok geçmeden vizyondaki diğer isimler Yaşar Nuri Öztürk ve Kemal Derviş gibi genel başkanıyla ayrı düşmüştü. CHP’nin 29 Ocak’taki kurultayı öncesinde Baykal’a rakip olan; ancak son gün adaylıktan çekilen Livaneli, kurultay sonrasında “CHP vakıf olarak kalmalı.” ifadeleriyle şimşekleri üstüne çekti. 24 Şubat’ta partiye yönelik sert eleştirilerde bulunup istifa eden Livaneli, 2 aylık süreçten sonra halk konserleri ve albüm hazırlığına başladı. Ünlü sanatçı, 18 Mayıs’ta İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde, 20 Mayıs’ta da Ankara ODTÜ Stadyumu’nda hayranlarının karşısına çıkacak. Mayıs sonunda ise yeni albümünü müzikseverlerin beğenisine sunacak.

Livaneli, AK Partili milletvekillerinden gelen ‘Müzik koromuza şef ol.’ çağrısını henüz cevaplamadı. Ancak son günlerde bütün vaktini müziğe ayırıyor. İstanbul’daki bir stüdyoda ses kayıtları süren albümün, santur ve buzuki kayıtları Atina’da yapılıyor. Livaneli, albüm çalışmalarının yanı sıra ünlü Yunan müzisyen Maria Farandouri ile birlikte vereceği konserlerin hazırlığını da sürdürüyor. Konserlerde Livaneli ve Farandouri’ye Türk, Alman ve Yunan müzisyenler de eşlik edecek. CHP’den ayrıldıktan sonra hayranlarının ‘yeni albüm ve konser’ talep ettiklerini belirten Livaneli, 10 şarkıdan oluşan albüm çalışmalarının devam ettiğini ve kasetin mayıs sonuna yetişeceğini açıkladı. Livaneli, “Albümdeki şarkıların 9’u yeni beste, bir tanesi ise Böyledir Bizim Sevdamız’ın yeniden yorumlanışı. İki yıldır üzerinde çalıştığım besteleri herkesin seveceğini umuyorum. Çünkü bu albüm, müzik yaşamımda çok önemli bir yer tutacak.” dedi. Livaneli’nin yeniden müziğe dönmesine en çok hayranları sevindi. Sanatçının kişisel internet sitesini ‘tebrik mesajı’ yağmuruna tutan hayranları, Livaneli’nin hem siyasette hem de sanatta başarılı olduğunu ifade ediyor. Albümde şu parçalar bulunuyor: Sevdalı Başım, Güldünya, Akdeniz Akdeniz, Bir Karanlık Bir Aydınlık, Nerdesin, Adı Aşk, Mübadele Türküsü, Aşkın Elinden, Böyledir Bizim Sevdamız, Duvar.


Aşkın Elinden
Bilmem nideyim
Kanda gideyim
Aşkın elinden
Aşkın elinden
Meskenim dağlar
Durmaz kan ağlar
Gözyaşım çağlar
Aşkın elinden
Kaddim yay oldu
İşim vay oldu
Bağrım nay oldu
Aşkın elinden
Dinle zarımı
Verdim serimi
Kodum arımı
Aşkın elinden
Varım vereyim
Üryan olayım
Zevke ereyim
Aşkın elinden
Yunus’un sözü
Kan ağlar gözü
Doğrudur özü
Aşkın elinden

Haber: Habib Güler
Kaynak: