BIST 9.530
DOLAR 32,52
EURO 34,88
ALTIN 2.485,93
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Liseye geçiş sınavı LGS 2018 sayısal MEB örnek sorular

Liseye geçiş sınavı sayısal LGS 2018 soru örnekleri yayınlandı. MEB sitesinde yer alan liseye geçiş sınavı iki bölüme ayrıldı sözel ve sayısal. Liseye geçiş sınavı 2018 LGS sayısal soruları örnekleri internethaber'de.

Abone ol

TEOG'un kalkmasıyla birlikte liseye geçişte sınav sistemi kalktı. 5 tercih yapabilecek olan adaylar belirli liseye girebilmek için sınava girecek. Henüz hangi liselerin sınavla alacağı belli olmadı fakat MEB bugün saat 15:00'te örnek soruları yayınlandı. Sözel ve sayısal olarak ayrı ayrı yayınlanan MEB örnek soruları haberimizde.

Liseye geçiş sınavı LGS 2018 sayısal örnek soruları yayınlandı. MEB tarafından yayınlanan sayısal örnek soruları internethaber'de.

MEB'in sitesine giren binlerce aday sözel soruları merak etmeye başladı. MEB yaptığı açıklamada lise giriş sınavı LGS örneklerini internet adresi üzerinden yayınlanacağını duyurmuştu. Sınavla öğrenci alan fen lisesi, sosyal bilimler lisesi, Anadolu lisesi ve proje temelli liselere yerleştirme sınavına ilişkin örnek sorular yayınlandı. “Sözel Bölüm” ve “Sayısal Bölüm” olarak iki ayrı kitapçık ve iki ayrı optik cevap formu ile Haziran ayında iki oturumda gerçekleştirilecek sınav, 75+60 = 135 dakika sürecek. Sınavda çoktan seçmeli 90 soru yer alacak.

SAYISAL SINAVI ÖRNEK SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ

HANGİ LİSELER SINAVLA ALACAK?

MEB tarafından henüz hangi liselerin sınavla alacağı belli olmadı. İlerleyen tarihlerde açıklanacak olan liseleri haberimizden takip edebilirsiniz.

Liseye geçiş sınav soru örnekleri MEB ekranı sorular nasıl?

meb