BIST 9.803
DOLAR 32,52
EURO 34,98
ALTIN 2.435,38
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Liseli Yiğit Can, Apple'ın açıklarını yakalamaya devam ediyor

Daha önce de açıklar yakaladığı bilinen ve bu yüzden Apple tarafından 'onur, teşekkür ve kredilendirme' listesine alınan Yiğit Can, bir açık daha yakaladı.

Abone ol

Apple'ın sesli asistanı 'Siri' ve web tarayıcısı 'Safari' ile müzik ve film oynatıcısı 'iTunes'daki güvenlik açıklarını tespit edenKahramanmaraşlı 17 yaşındaki lise öğrencisi Yiğit Can Yılmaz bir kez daha Apple açığını yakaladı.

Yılmaz, son tespiti için gazetecilere yaptığı açıklamada, ikinci kez Safari uygulamasıyla ilgili sorun tespit ettiğini dile getirdi. Twitter ve benzeri programlardaki linkler tıklandığında, Yılmaz, Safari üzerinden açılan web sayfasının güvenlik denetiminde açıklar olduğunu belirlediğini ifade etti.

Apple'ın sesli asistanı 'Siri' ve web tarayıcısı 'Safari' ile müzik ve film oynatıcısı 'iTunes'daki güvenlik açıklarını tespit ederek düzeltilmesini sağladığı için firmanın 'onur, teşekkür ve kredilendirme' listelerine alınan liseli Yılmaz, 'Safari View Controller' uygulamasındaki güvenlik açığını da tespit ederek firma yetkililerine bildirdi.

Teşekkür listesine alındı
Yılmaz'a "konuyla ilgili araştırma yapacaklarını" ileten firma yetkilileri, ardından sorunun "iOS 12.1.1" güncellemesiyle çözüldüğünü ve kendisini tekrar "teşekkür" listesine aldıklarını söyledi.