BIST 10.515
DOLAR 32,26
EURO 35,14
ALTIN 2.422,97
HABER /  GÜNCEL

Liseli gencin eksi 10 derecede alkışlık hareketi

Kütahya'da lise öğrencisi içinde 2 bin 60 TL olan cüzdan buldu. Öğrenci, iki saati aşkın bir süre boyunca ve eksi 10 derece soğukta cüzdanın sahibini aradı

Abone ol

Kütahya'da lise öğrencisi içinde 2 bin 60 TL olan cüzdan buldu. Öğrenci, iki saati aşkın bir süre boyunca ve eksi 10 derece soğukta cüzdanın sahibini aradı. Cüzdan, polis ekiplerinin yardımıyla sahibine ulaştırıldı. 

Adana’da özel bir firmada çalışan Ali Osman Baykan, içerisinde 2 bin 60 TL olan cüzdanı dalgınlıkla düşürdü. Cüzdanı yolda bulan lise son sınıf öğrencisi Emrah Kırşan (18) ile arkadaşı Gökhan Kul (23) soğuk havaya rağmen iki saati aşkın bir süre boyunca cüzdanı sahibine teslim edebilmek için çabaladı. Kendi imkanları ile cüzdanın sahibine ulaşamayan Emrah Kırşan, yol üzerinde devriye halinde bulunan Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü’ne bağlı trafik polisini durdurdu.

Trafik ekibinin telsiz anonsundan sonra olay yerine gelen resmi asayiş ekipleri, cüzdanın içerisinde bulunan bir trafik cezası makbuzundaki bilgiler üzerine Ali Osman Baykan’ın adresine gitti. Ancak Baykan'ın ikametini değiştirdiği belirlendi. Polis, Baykan’ı bulabilmek için Trafik Ekipler Amirliği ile irtibata geçti ve araç plaka kayıt sisteminden cep telefonu numarası tespit edildi. Baykan’ı arayan polisler, kendisini Atatürk Bulvarı Laleli Camisi'ne çağırdı. Kısa sürede belirtilen yere gelen Baykan’ın sevinci gözlerinden okunuyordu.

Yapılan kimlik kontrollerinin ardından tutanak tutuldu. Cüzdan, sahibi Ali Osman Baykan’a teslim edildi. Ali Osman Baykan, soğuk havada kendisini bulmak için üşüyen Emrah Kırşan'ı arabasıyla evine bıraktı. Cüzdandaki paranın kendisi için çok önemli olduğunu söyleyen Baykan, "Aracımın vergi borcu için saklıyordum. Yeni çıkan aftan yararlanmak istemiştim. İş çıkışı dalgınlıkla düşürmüşüm. Yaklaşık iki saattir arıyordum.
Polisler arayınca hemen buluşma noktasına geldim. Emrah kardeşime çok teşekkür ederim. Allah razı olsun” dedi. 

Geçtiğimiz günlerde yine bir cüzdan bulduğunu belirten Emrah Kırşan ise, "İçinde sadece 1 dolar vardı. Yine de insanlık vazifemizi yerine getirdik. İçerisindeki miktarın ne olduğu önemli değil. Kul hakkıdır bu. Allah bunun hesabını sorar insana” ifadesini kullandı.