BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.435,45
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Lise tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

TEOG puanına göre öğrenci alacak liseler için başvurular yarın sona eriyor. Lise tercih sonuçları 22 Ağustos'da MEB'in internet sitesinden açıklanacak.

Abone ol

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) yerleştirme puanlarıyla öğrenci alacak liseler için tercih başvuruları yarın son eriyor. Lise tercih sonuçları 22 Ağustos'ta MEB'in internet adreslerinden açıklanacak.

Aileler iki tercih listesi hazırlayacak. A listesinde 15 okul adı yazacak, B listesinde 6 okul türünden en az 4'ünü işaretleyecek. Başvurular internetten olduğu gibi herhangi bir ortaokul müdürlüğünden de yapılabilecek.

LİSE TERCİH SONUÇLARI 22 AĞUSTOS'TA AÇIKLANACAK

YEP ile öğrenci alan okulların yerleştirme sonuçları 22 Ağustos'ta Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet adreslerinden ilan edilecek ve kesin kayıtları da bu tarihte sistem tarafından otomatik yapılacak. Sonuçlara ilişkin bilgiler isteyen velilere mobil bilgilendirme servisi aracılığıyla SMS şeklinde de gönderilecek.

Yerleştirme işlemi yapıldıktan sonra resmi ve özel okulların açık kalan kontenjanlarına ortaöğretim yönetmeliğinin nakil esasları doğrultusunda, yerleştirmeye yönelik nakil yoluyla öğrenci kaydedilecek.

LİSE NAKİL TALEPLERİ İÇİN BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Nakil talepleri, öğrenci velisi tarafından öğrencinin kesin kaydının olduğu okul müdürlüklerine yapılacak. 25-28 Ağustos'ta saat 17.00’ye kadar nakil müracaatları alınacak. 29 Ağustos saat 19.00’da nakil yerleştirme işlemleri tamamlanacak.

Yerleştirmeye yönelik nakil işlemleri benzer biçimde eylül ayı sonuna kadar haftalık periyotlarla devam edecek. Nakil işlemleri, okulların ilan edilen boş kontenjanları için yapılacak.

 Ekim ayı itibarıyla yapılacak nakillerde eylül ayı sonuna kadar yapılan nakiller sonucu oluşan taban puan esas alınacak.